К 35.840.02 Товарознавство

Засідання спеціалізованої вченої ради від 28 вересня 2021 р.

28 вересня 2021 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук здобувачки кафедри товарознавства, митної справи та управління якістю Львівського торговельно-економічного університету КРАЛЮК Марини Олександрівни на тему “Формування споживних властивостей та експертиза саморятівників шахтних ізолюючих на хімічно зв’язаному кисні” за спеціальністю 05.18.08 – товарознавство непродовольчих товарів (науковий керівник: к.т.н., професор, професор кафедри товарознавства, торговельного підприємництва та експертизи товарів, Державний заклад “Луганський національний університет імені Тараса Шевченка” – Омельченко Наталія Володимирівна).

Засідання спеціалізованої вченої ради університету від 05 травня 2021 р.

05 травня 2021 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук здобувача кафедри харчових технологій Львівського торговельно-економічного університету ЛАНИЦІ Ірини Федорівни на тему «Удосконалення товарознавчих властивостей посічених м’ясних  напівфабрикатів з використанням продуктів переробки зерна амаранту» за спеціальністю 05.18.15 - товарознавство непродовольчих товарів (науковий керівник: к.т.н., доцент, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, Львівський торговельно-економічний університет – Гірняк Лілія Ігорівна).

Засідання спеціалізованої вченої ради університету від 05 травня 2021 р.

05 травня 2021 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук аспіранта кафедри товарознавства та експертизи в митній справі Львівського торговельно-економічного університету СТЕФАНИКА Михайла Павловича на тему «Формування та оцінювання споживних властивостей туристичного взуття» за спеціальністю 05.18.08 - товарознавство непродовольчих товарів (науковий керівник: к.т.н., доцент, доцент кафедри товарознавства та експертизи в митній справі, Львівський торговельно-економічний університет – Попович Наталія Ігорівна).

Засідання спеціалізованої вченої ради університету від 9 квітня 2019 р.

9 квітня 2019 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук здобувача кафедри товарознавства та технології непродовольчих товарів Львівського торговельно-економічного університету
КИРИЧЕНКО Олени Василівни на тему: «Формування асортименту та комплексне оцінювання якості геотекстильних нетканих матеріалів» за спеціальністю 05.18.08 - товарознавство непродовольчих товарів (науковий керівник: д.т.н., професор, завідувач кафедри товарознавства та технології непродовольчих товарів Пелик Леся Василівна).

Пролонговано роботу спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відповідно до наказу МОН № 527 від 24.05.2018 р.

Пролонговано роботу спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відповідно до наказу МОН № 527 від 24.05.2018 р. з правом прийняття до розгляду та проведення захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидат технічних наук за спеціальностями 05.18.08 «Товарознавство непродовольчих товарів» та 05.18.15 – «Товарознавство харчових продуктів» строком до 31 грудня 2020 року.

Затверджено склад спеціалізованої вченої ради у кількості 16 осіб.

Склад ради:

Голова ради:

1. Сирохман Іван Васильович, д.т.н., професор, завідувач кафедри, Львівський торговельно-економічний університет, спеціальність 05.18.15.
Заступник голови:

2. Доманцевич Ніна Іванівна, д.т.н., професор, професор кафедри, Львівський торговельно-економічний університет, спеціальність 05.18.08.

Вчений секретар:

3. Лозова Тетяна Михайлівна, д.т.н., професор, професор кафедри, Львівський торговельно-економічний університет, спеціальність 05.18.15.

Члени ради:

4. Беднарчук Микола Степанович, к.т.н., професор, професор кафедри, Львівський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр, спеціальність 05.18.08;

5. Бодак Михайло Петрович, к.т.н., доцент, доцент кафедри, Львівський торговельно-економічний університет, спеціальність 05.18.15;

6. Гаврилишин Володимир Володимирович, к.т.н., доцент, доцент кафедри, Львівський торговельно-економічний університет, спеціальність 05.18.15;

7. Дудла Іраїда Олександрівна, д.т.н., професор, завідувач кафедри, Чернігівський національний технологічний університет, спеціальність 05.18.08;

8. Ємченко Ірина Володимирівна, д.т.н., професор, завідувач кафедри, Львівський торговельно-економічний університет, спеціальність 05.18.08;

9. Креденець Неля Дмитрівна, к.т.н., професор, директор, Львівський коледж легкої промисловості Київського національного університету технологій та дизайну, спеціальність 05.18.08;

10. Носенко Тамара Тихонівна, д.т.н., доцент, завідувач кафедри, Київський національний університет харчових технологій, спеціальність 05.18.15;

11. Ощипок Ігор Миколайович, д.т.н., професор, завідувач кафедри, Львівський торговельно-економічний університет, спеціальність 05.18.15;

12. Пелик Леся Василівна, д.т.н., професор, завідувач кафедри, Львівський торговельно-економічний університет, спеціальність 05.18.08;

13. Решетило Лідія Іллівна, к.т.н., доцент, доцент кафедри, Львівський торговельно-економічний університет, спеціальність 05.18.15;

14. Терешкевич Наталія Андріївна, к.т.н., доцент, доцент кафедри, Львівський торговельно-економічний університет, спеціальність 05.18.08;

15. Шумський Орест Васильович, к.т.н., доцент кафедри, Львівський торговельно-економічний університет, спеціальність 05.18.08;

16. Юдічева Ольга Петрівна, к.т.н., доцент, доцент кафедри, Київський національний університет будівництва і архітектури, спеціальність 05.18.15.

Засідання спеціалізованої вченої ради університету від 5 березня 2018 р.

5 березня 2018 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук асистента кафедри товарознавства, технологій і управління якістю харчових продуктів Львівського торговельно-економічного  університету БОЙДУНИК Роксолани Миколаївни на тему «Поліпшення споживних властивостей тортів на вафельній основі з використанням нетрадиційної сировини» за спеціальністю 05.18.15 - товарознавство харчових продуктів (науковий керівник: д.т.н., професор, Заслужений діяч науки і техніки України, завідувач кафедри товарознавства, технологій і управління якістю харчових продуктів Сирохман Іван Васильович).

Засідання спеціалізованої вченої ради університету від 29 грудня 2017 р.

29 грудня 2017 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук асистента кафедри експертизи харчових продуктів Національного університету харчових технологій МОН України (м. Київ) ЧОРНОЇ Анастасії Іванівни на тему «Формування споживних властивостей полімерних пакувальних матеріалів для хлібобулочних виробів» за спеціальністю 05.18.15 - товарознавство харчових продуктів (науковий керівник: д.т.н., професор, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, професор кафедри експертизи харчових продуктів, Національний університет харчових технологій – Арсеньєва Лариса Юріївна).

Засідання спеціалізованої вченої ради університету К 35.840.02 від 25 вересня 2017р.

25 липня 2017 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук здобувача кафедри товарознавства та технології непродовольчих товарів Львівського торговельно-економічного університету ГУЩАК Олени Миколаївни на тему «Вплив рослинних барвників на формування асортименту і якості платтяних тканин»  за спеціальністю 05.18.08 - товарознавство непродовольчих товарів (науковий керівник: д.т.н., професор, професор кафедри товарознавства та технології непродовольчих товарів, Львівський торговельно-економічний університет – Семак Богдан Дмитрович).

Засідання спеціалізованої вченої ради університету К 35.840.02 від 05 липня 2017 р.

05 липня 2017 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук аспіранта кафедри товарознавства та технології непродовольчих товарів Львівського торговельно-економічного університету БУЧКІВСЬКОЇ Уляни Богданівни на тему «Формування асортименту та якості платтяно-костюмних тканин з використанням нитки еластан» за спеціальністю 05.18.08 - товарознавство непродовольчих товарів (науковий керівник: д.т.н., професор, завідувач кафедри товарознавства та технології непродовольчих товарів, Львівський торговельно-економічний університет – Пелик Леся Василівна).

Пролонговано роботу спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відповідно до наказу МОН № 241 від 09.03.2016 р.

Пролонговано роботу спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відповідно до наказу МОН № 241 від 09.03.2016 р. з правом прийняття до розгляду та проведення захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидат технічних наук за спеціальностями 05.18.08 «Товарознавство непродовольчих товарів» та 05.18.15 – «Товарознавство харчових продуктів.

Затверджено склад спеціалізованої вченої ради у кількості 16 осіб. Голова спеціалізованої вченої ради – д.т.н., проф., заслужений діяч науки і техніки України Сирохман І.В., заступник голови – д.т.н., проф. Доманцевич Н.І.

Склад ради:

Голова ради:

1. Сирохман Іван Васильович, д.т.н., професор, завідувач кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.15.

Заступник голови:

2. Доманцевич Ніна Іванівна, д.т.н., професор, завідувач кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.08.

Вчений секретар:

3. Лозова Тетяна Михайлівна, к.т.н., доцент, професор кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.15.

Члени ради:

4. Байдакова Людмила Іванівна, д.т.н., професор, завідувач кафедри, Луцький національний технічний університет, спеціальність 05.18.08;

5. Беднарчук Микола Степанович, к.т.н., доцент, професор кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.08;

6. Гаврилишин Володимир Володимирович, к.т.н., доцент, доцент кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.15;

7. Ємченко Ірина Володимирівна, д.т.н., професор, завідувач кафедри, Львівська комерційна академія, Укоопспілки України, спеціальність 05.18.08;

8. Креденець Неля Дмитрівна, к.т.н., професор, директор, Львівський коледж легкої промисловості Київського національного університету технологій та дизайну, спеціальність 05.18.08;

9. Омельченко Наталія Володимирівна, к.т.н., професор, завідувач кафедри, ВНЗ «Полтавський університет економіки і торгівлі» Укоопспілки України, спеціальність 05.18.08;

10. Ощипок Ігор Миколайович, д.т.н., професор, професор кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.15;

11. Пелик Леся Василівна, д.т.н., професор, професор кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.08;

12. Решетило Лідія Іллівна, к.т.н., доцент, доцент кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.15;

13. Семак Богдан Дмитрович, д.т.н., професор, професор кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.08;

14. Сидоренко Олена Володимирівна, д.т.н., професор, професор кафедри, Київський національний торговельно-економічний університет, спеціальність 05.18.15;

15. Юдічева Ольга Петрівна, к.т.н., доцент, доцент кафедри, ВНЗ «Полтавський університет економіки і торгівлі» Укоопспілки України, спеціальність 05.18.15;

16. Яцишин Богдан Петрович, д.т.н., професор, завідувач кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.15.

За останній період відбулися захисти дисертаційних робіт:

Засідання спеціалізованої вченої ради академії від 16 жовтня 2015 р.

16 жовтня 2015 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відбувся захист дисертації здобувача кафедри товарознавства непродовольчих товарів Львівської комерційної академії ШУНЬКІНОЇ ОЛЕНИ ВАЛЕРІЇВНИ на тему: “Формування та оцінювання споживних властивостей водопровідних труб, виготовлених із модифікованих полімерних матеріалів”; спеціальність 05.18.08 – товарознавство непродовольчих товарів (науковий керівник: д.т.н., професор Доманцевич Ніна Іванівна, завідувач  кафедри товарознавства непродовольчих товарів Львівської комерційної академії).

Засідання спеціалізованої вченої ради академії від 16 жовтня 2015 р.

16 жовтня 2015 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відбувся захист дисертації здобувача кафедри товарознавства продовольчих товарів Львівської комерційної академії ПАХОМОВОЇ ІННИ ВОЛОДИМИРІВНИ на тему: “Споживні властивості та збереженість вафель із жировими начинками”; спеціальність 05.18.15 – товарознавство харчових продуктів (науковий керівник: д.т.н., професор Сирохман Іван Васильович, завідувач  кафедри товарознавства продовольчих товарів Львівської комерційної академії).

Засідання спеціалізованої вченої ради академії від 15 жовтня 2015 р.

15 жовтня 2015 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відбувся захист дисертації здобувача кафедри товарознавства непродовольчих товарів Львівської комерційної академії ЛИСЕНКО НАТАЛІЇ В’ЯЧЕСЛАВІВНИ на тему: “Товарознавча оцінка шкір із гідрофобною обробкою для взуття спеціального призначення”; спеціальність 05.18.08 – товарознавство непродовольчих товарів (науковий керівник: к.т.н., професор Омельченко Наталія Володимирівна, завідувач  кафедри експертизи та митної справи ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»).

Засідання спеціалізованої вченої ради академії від 15 жовтня 2015 р.

15 жовтня 2015 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відбувся захист дисертації здобувача кафедри товарознавства продовольчих товарів Львівської комерційної академії ТКАЧЕНКО АЛІНИ СЕРГІЇВНИ на тему: “Формування споживних властивостей печива цукрового підвищеної харчової цінності”; спеціальність 05.18.15 – товарознавство харчових продуктів (науковий керівник: д.т.н., професор Сирохман Іван Васильович, завідувач  кафедри товарознавства продовольчих товарів Львівської комерційної академії).

29-30 вересня 2015 р. у спеціалізованій вченій раді К 35.840.02 при ЛКА відбувся прилюдний захист дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук зі спец. 05.18.08 – товарознавство непродовольчих товарів:

Хлєбнікова Н.Б. – тема дисертації «Товарознавча оцінка гідрофобізованого хутряного та шкіряного велюру»; дисертація виконана на кафедрі експертизи та митної справи ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»; науковий керівник – к.т.н., проф. Омельченко Н.П.;

Дисертація присвячена підвищенню водовідштовхувальних властивостей хутряного та шкіряного велюру для виробництва виробів, що експлуатуються шкірною тканиною назовні в умовах низьких температур, підвищеної вологості та динамічних навантажень.

Найвер І.Л. - тема дисертації «Товарознавча оцінка захисних покриттів для керамічної лицьової цегли»; дисертація виконана на кафедрі товарознавства непродовольчих товарів ЛКА; науковий керівник – д.т.н., проф. Гивлюд М.М.;

Дисертацію присвячено розробленню захисних покриттів на основі наповнених оксидними компонентами поліметилфенілсилоксанів для підвищення довговічності лицьової керамічної цегли та товарознавчому оцінюванню експлуатаційних властивостей оброблених матеріалів. Обґрунтовано та визначено компонентний склад та способи отримання вихідних композицій для захисних покриттів, умови ефективного захисту лицьової цегли шляхом нанесення на її поверхню атмосферостійкого, адгезійноміцного захисного шару. Встановлено вплив складу покриття на водопоглинання, водостійкість, морозостійкість та міцність захищених матеріалів.

Коваль М.Н. - тема дисертації «Оцінювання властивостей м’якості текстильних матеріалів розробленим інструментальним методом»; дисертація виконана на кафедрі експертизи товарів та послуг ЛКА; науковий керівник – к.т.н., доц. Сапожник Д.І.;

Дисертація присвячена актуальному питанню удосконалення методів оцінювання якості текстильних матеріалів. Запропоновано інструментальний метод визначення показника м’якості із використання значень роботи стискування та зміни при цьому товщини текстильного матеріалу. Розроблений метод є найбільш наближеним до традиційного органолептичного способу визначення за баловою шкалою експертним методом.

Офіційними опонентами дисертацій були вчені із Києва, Харкова, Луцька, Полтави.

Роботу спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відкриває її Голова - д.т.н., Заслужений діяч науки і техніки України, Академік Української технологічної академії, зав. кафедри товарознавства продовольчих товарів ЛКА проф. Сирохман І.В.

Дані про здобувачів зачитує вчений секретар спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 к.т.н., доц., проф. кафедри товарознавства продовольчих товарів ЛКА Лозова Т.М.

На захисті дисертацій присутні члени спеціалізованої вченої ради К 35.840.02, наукові керівники дисертаційних робіт, офіційні опоненти, аспіранти кафедр ТКФ, гості.

Основні результати дисертаційної роботи доповідає Найвер І.Л. - ст. викладач кафедри товарознавства непродовольчих товарів ЛКА

Основні результати дисертаційної роботи доповідає Коваль М.Н. - ст. викладач кафедри експертизи товарів та послуг ЛКА

Офіційний опонент д.т.н., проф., професор кафедри технологій кераміки, вогнетривів, скла і емалей Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Лісачук Г.В. зачитує свій відгук про дисертаційну роботу Найвер І.Л.

Офіційний опонент к.т.н., проф., професор кафедри експертизи та митної справи ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» Омельченко П.В. зачитує свій відгук про дисертаційну роботу Найвер І.Л.

Офіційний опонент д.т.н., проф., професор кафедри матеріалознавства, товарознавства та експертизи текстильних матеріалів Київського національного університету технологій і дизайну Слізков А.М. зачитує свій відгук про дисертаційну роботу Коваля М.Н.

Офіційний опонент к.т.н., ст. викладач кафедри товарознавства та експертизи в митній справі Луцького національного технічного університету Пахолюк О.В. зачитує свій відгук про дисертаційну роботу Коваля М.Н.

Науковий керівник дисертаційної роботи Коваля М.Н. – к.т.н., доц., доц. кафедри експертизи товарів та послуг ЛКА Сапожник Д.І.

В прилюдному обговоренні дисертаційних робіт беруть участь:

д.т.н., Академік Української технологічної академії, зав. кафедри товарознавства непродовольчих товарів ЛКА проф. Доманцевич Н.І.

д.т.н., проф., Заслужений діяч науки і техніки України, Академік Української технологічної академії, проф. кафедри товарознавства непродовольчих товарів ЛКА проф. Семак Б.Д.

д.т.н., проф., зав. кафедри експертизи товарів та послуг ЛКА Ємченко І.В.

д.т.н., проф., проф. кафедри товарознавства непродовольчих товарів ЛКА Пелик Л.В.

Результати таємного голосування оголошує член спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 доцент кафедри товарознавства продовольчих товарів ЛКА к.т.н., доц. Решетило Л.І.

Засідання спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 від 30 червня 2015 року

30 червня 2015 року на засідання спеціалізованої вченої ради відбувся захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук зі спеціальності 05.18.08 – товарознавство непродовольчих товарів здобувача кафедри товарознавства непродовольчих товарів ЛКА Шумського Ореста Васильовича на тему: «Наукове обґрунтування інформаційного забезпечення товарів» (науковий керівник: к.т.н., доц., професор кафедри товарознавства непродовольчих товарів Беднарчук Микола Степанович).

Дисертація присвячена розширенню предмету товарознавства за рахунок теоретичних та експериментальних досліджень системи “товар – інформація про товар” і вирішення важливої для товарознавчої науки, споживачів, легкої промисловості і торгівлі проблеми формування засобів і критеріїв ідентифікації товарів. Вперше розроблена номенклатура споживних властивостей товарної інформації як специфічного виду товару.

 

Катрук М.І. зі спеціальності 05.18.08 на тему: «Формування і оцінювання споживних властивостей взуття спеціального для захисту від вібрації». 

Науковий керівник: к.т.н., доц. Беднарчук М.С. (кафедра товарознавства непродовольчих товарів ЛКА).

Машти Н.О. зі спеціальності 05.18.15 на тему: «Вдосконалення асортименту і поліпшення якості плавлених сирних продуктів».

Науковий керівник: д.т.н., проф. Сирохман І.В. (кафедра товарознавства продовольчих товарів ЛКА).

Ковальчук Х.І. зі спеціальності 05.18.15 на тему: «Товарознавчі аспекти поліпшення споживних властивостей кексів з нетрадиційною сировиною»

Науковий керівник: к.т.н., доц. Лозова Т.М. (кафедра товарознавства продовольчих товарів ЛКА).

Браїлко А.С. зі спеціальності 05.18.08 на тему: «Шляхи підвищення довговічності та товарознавча експертиза одягу зі шкіри, що перебував у експлуатації».

Науковий керівник: к.т.н., проф. Омельченко Н.В. (кафедра товарознавства та експертизи непродовольчих товарів ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»).

Науково-дослідні роботи здійснюються у рамках освітньої діяльності та фундаментальних і прикладних наукових досліджень. У Львівській комерційній академії створено наукові школи, щорічно виконуються глибокі і широкомасштабні наукові дослідження, пов’язані з вивченням проблем поліпшення споживних властивостей, якості, зберігання харчових продуктів та з проблемами текстильного товарознавства.