Кафедра товарознавства, технологій і управління якістю харчових продуктів
Завідувач кафедри
д. т. н. Сирохман Іван Васильович
д. т. н. Сирохман Іван Васильович
Про кафедру:
Кафедра товарознавства технологій і управління якістю харчових продуктів готує фахівців за спеціальностями: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" (освітніх ступенів бакалавр – спеціалізацій "Товарознавство і торговельне підприємництво", "Товарознавство та експертиза в митній справі" та магістр – спеціалізацій "Товарознавство та комерційна діяльність", "Товарознавство та експертиза в митній справі"), "Харчові технології" (бакалавр, магістр).
Викладачі кафедри проводять заняття на факультетах: товарознавства, управління та сфери обслуговування і міжнародних економічних відносин та інформаційних технологій денної та заочної форм навчання. Кафедра здійснює також підготовку здобувачів наукового ступеня доктора філософії (кандидата наук) за спеціальностями "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" і "Харчові технології" шляхом навчання в аспірантурі.
Історія кафедри:
Кафедра товарознавства, технологій і управління якістю харчових продуктів бере свій початок з 1939 року. Детальніше у форматі .PDF
Колектив кафедри:
На кафедрі працює 13 викладачів, з них 100% на постійній основі, у тому числі: 12 викладачів з науковими ступенями і вченими званнями – 2 д.т.н., професори та 11 к.т.н., доцентів, серед яких 3 зі стажем безперервної науково-педагогічної роботи в університеті понад 20 років.
- Сирохман І.В., завідувач кафедри, доктор технічних наук, професор;
- Лозова Т.М., доктор технічних наук, професор -за внутрішнім суміщенням;
- Гаврилишин В.В., кандидат технічних наук, доцент;
- Решетило Л.І., кандидат технічних наук, доцент;
- Лебединець В.Т., кандидат технічних наук, доцент;
- Донцова І.В., кандидат технічних наук, доцент;
- Михайлюк О. Я., кандидат технічних наук, доцент - у відпустці по догляду за дитиною;
- Турчиняк М.К., кандидат технічних наук, доцент -за внутрішнім суміщенням;
- Бодак М.П., кандидат технічних наук, доцент;
- Гирка О.І., кандидат технічних наук, доцент;
- Бойдуник Р.М., асистент - у відпустці по догляду за дитиною.
Матеріально-технічна база:
Викладацький склад кафедри постійно працює над удосконаленням матеріально-технічної бази, зокрема над оновленням технічних та наочних засобів навчального процесу, з метою підвищення ефективності роботи вищого навчального закладу. Детальніше .PDF
Наукова робота:
Професорсько-викладацький склад кафедри активно поєднує викладацьку роботу із науковою діяльністю, що сприяє підвищенню рівня ефективності навчального процесу, удосконалення змісту навчання із урахуванням сучасного стану і тенденцій розвитку товарознавства і технологій виробництва харчових продуктів, впровадженню передових форм навчально-методичного забезпечення підготовки фахівців, покращенню методики викладання та ін.
Наукові дослідження на кафедрі товарознавства, технологій і управління якістю харчових продуктів виконуються, виходячи із сучасних проблем якості та безпечності харчових продуктів. Вони зорієнтовані на практичне використання отриманих результатів у навчальному процесі, а також впровадження у діяльність виробничих і торговельних підприємств України. Детальніше у форматі PDF
На кафедрі сформовані дві Наукові школи під керівництвом професора Сирохмана І.В. Наукові школи – Проблеми поліпшення споживних властивостей, якості і безпечності харчових продуктів та Управління якістю і безпечність харчових продуктів.
Науково-дослідні роботи проводяться у співпраці з багатьма вищими навчальними закладами України, зокрема Національним університетом харчових технологій, Київським національним торговельно-економічним університетом, Полтавським університетом економіки і торгівлі, Одеською національною академією харчових технологій, Харківським державним університетом харчування та торгівлі, Ужгородським національним університетом і багатьма іншими. Колектив кафедри співпрацює також з навчальними закладами Словаччини, Болгарії, Польщі та виробничими підприємствами України.
Збірники матеріалів конференцій- ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми формування асортименту, якості і екологічної безпечності товарів». 12 листопада 2015 року
- ІV Міжнародна науково-практична конференція «Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг. 24 листопада 2016 року
- V Міжнародна науково-практична конференція «Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг». 7 грудня 2017 року
- І Міжнародна науково-практична конференція «Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика». 31 жовтня – 1 листопада 2018 року
- VІ Міжнародна науково-практична-конференція «Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг». 6 грудня 2018 року
- VІІ Міжнародна науково-практична конференцію «Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг». 5 грудня 2019 року.
- І Міжнародна науково-практична Інтернет-конференція «Інновації, тренди та перспективи індустрії гостинності». 12 грудня 2019 року
- Науково-практична конференція «Якість і безпечність харчової продукції і сировини − проблеми сьогодення», присвячена 80-річчю Заслуженого діяча науки і техніки України, доктора технічних наук, професора І. В. Сирохмана. 25 вересня 2020 року
- VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг». 3 грудня 2020 року
Навчально-методична робота:
Методична робота є важливою складовою навчально-виховного процесу й спрямована на вирішення завдань з підвищення якості підготовки фахівців на основі комплексного підходу до вдосконалення змісту, організації й методів навчання. Одним із напрямів цієї роботи є наповнення навчального процесу навчально-методичними матеріалами, що забезпечує ефективність роботи студентів і викладачів.
Колектив кафедри цілеспрямовано і активно працює над навчально-методичним забезпеченням дисциплін, зокрема над написанням і підготовкою до друку підручників, монографій, посібників, опорних конспектів лекцій та інших видів навчально-методичної літератури. Детальніше у форматі PDF
Викладачами кафедри періодично читаються відкриті лекції, проводяться наукові та методичні семінари, круглі столи, на яких обговорюються актуальні проблеми товарознавства.
Професорсько-викладацький склад кафедри постійно впроваджує у навчальний процес новітню технологію навчання, а саме розробляє електронні підручники, комп’ютерне тестування, ділові ігри, ситуаційні завдання, індивідуальні навчально-дослідні завдання для вивчення асортименту, якості харчових продуктів та ін.
Профорієнтаційна робота:
Профорієнтаційна робота, яка систематично проводиться викладачами кафедри, спрямована на залучення до вступу випускників шкіл, коледжів та інших навчальних закладів. Детальніше у форматі PDF
Виховна робота:
Виховна робота у вищому навчальному закладі – невід’ємна складова підготовки висококваліфікованих фахівців. Особлива увага на кафедрі приділяється організації виховної роботи серед студентської молоді. Сучасне виховання забезпечує приєднання студентів до світової культури й загальнолюдських цінностей. Детальніше у форматі PDF
Актуальні новини кафедри товарознавства, технологій і управління якістю харчових продуктів можна дізнатись у соціальній мережі Facebook:
Контакти
адреса:
79011, м. Львів, вул. Самчука, 9
тел.
(032) 2958551
e-mail:
lkakafprod@ukr.net
Кафедра в соціальних мережах:
адреса:
79011, м. Львів, вул. Самчука, 9
тел.
(032) 2958551
e-mail:
lkakafprod@ukr.net
Кафедра в соціальних мережах: