Академічна доброчесність у науковій і навчальній роботі: обговорення за круглим столом

01.12.2023 17:46

30 листопада 2023 року науковий відділ університету спільно з товариством молодих вчених провели засідання круглого столу для здобувачів вищої освіти на якому були детально розглянуті проблеми дотримання принципів академічної доброчесності у наукових та навчальних роботах.

У засіданні взяли участь здобувачі вищої освіти (бакалаври та магістри), котрі навчаються на освітніх програмах «Міжнародна економіка», «Реклама в бізнесі», «Комп’ютерні науки», «Харчові технологій», «Туризм», «Медичний та оздоровчий туризм», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Товарознавство та експертиза в митній справі», «Товарознавство та комерційна діяльність».
Відкрив засідання проректор з наукової роботи, проф. Семак Б.Б., котрий наголосив на необхідності дотримання принципів академічної доброчесності у вищій школі, назвав нормативні документи, котрі регламентують цю важливу сферу та розповів про дієві механізми, котрі запроваджені  в університеті для забезпечення виконання встановлених норм.
Голова товариства молодих вчених університету, доц. Голинська М.І. виступила з презентацією у котрій детально розповіла про сутність академічної доброчесності, пояснила здобувачам, що вважається порушенням академічної доброчесності, яку відповідальність несуть порушники академічної доброчесності, як відбувається перевірка наукових та навчальних  робіт здобувачів на плагіат і які програмні продукти для цього використовуються.

З презентацією можна ознайомитись тут.