Назар Мар’яна Ігорівна
Назар Мар’яна Ігорівна кандидат технічних наук, доцент
79011, м. Львів, вул. Уласа Самчука 9, каб. 308
роб. тел.: +38 (032) 295-85-89
e-mail: nazar-mariana@ukr.net
Короткі біографічні відомості.
Освіта: вища: закінчила Львівський держаний коледж харчової і переробної промисловості (2001р.) за спеціальністю «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» здобула кваліфікацію техніка-технолога; Національний університет харчових технологій (2003р.) здобула кваліфікацію бакалавра з технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів; Національний університет харчових технологій (2004р.) здобула кваліфікацію спеціаліста з технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів; Національний університет харчових технологій (2009р.) здобула кваліфікацію магістра з технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів.
У 2018 р. Захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю «Технологія харчової продукції» на тему: «Удосконалення технології хлібобулочних виробів, збагачених харчовими волокнами» у Національному університеті харчових технологій (НУХТ).
Наукова діяльність
ОRCID ID https://orcid.org/0000-0002-4518-6115
Статті:
Tetiana Sylchuk, Vira Zuiko, Mariana Nazar, Vita Tsyrulnikova, Olena Tyshchenko, Olga Pushka, Oksana Kyrpichenkova, Oleg Bortnichuk. Investigation of the influence of peas dietary fibers on the process of formation of wheat dough for restaurant business establishments// Journal of Hygienic Engineering and Design - JHED and NUTRICON 2021 are published in JHED Vol. 35.
Участь у міжнародних конференціях
1. Технології безглютенових борошняних страв і кулінарних виробів / Назар М. І., Петришин Н.З. МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «Сучасні напрями розвитку економіки, підприємництва, технологій та їх правового забезпечення» - м. Львів ЛТЕУ, 18-19 червня 2020 р.
2. Удосконалення технології борошняних кондитерських виробів з використанням фітокомпозицій / Назар М. І., Петришин Н.З. // МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ ПРИСВЯЧЕНА 80-РІЧЧЮ ЗАСЛУЖЕНОГО ДІЯЧА НАУКИ І ТЕХНІКИ УКРАЇНИ, Д.Т.Н., ПРОФЕСОРА ЛЬВІВСЬКОГО ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІВАНА ВАСИЛЬОВИЧА СИРОХМАНА «Якість і безпечність харчової продукції і сировини – проблеми сьогодення» - м. Львів ЛТЕУ, 25 вересня 2020р.
3. Удосконалення технології сирних десертів / Назар М. І., Петришин Н.З. // VIII МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЯ «Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг» - м. Львів ЛТЕУ, 03 грудня 2020р
4. Назар М. І. Система харчової безпеки HACCP в закладах ресторанного господарства / Н. З. Петришин, М.І. Назар // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції "Сучасні напрями розвитку економіки, підприємництва, технологій та їх правового забезпечення". (2-3 червня 2021 р.). Львів ЛТЕУ, 2021. С. 197.
5. Назар М. І. Дослідження комплексоутворювальної здатності хлібобулочних виробів із харчовими волокнами / Н. З. Петришин, М.І. Назар // І Міжнародна науково-практична конференція «Сучасна товарознавча експертиза: теоретичні розробки, практичний досвід, проблеми і перспективи» (30 вересня 2021р) Львів, НДЕКЦ МВС, с.125.
6. Назар М.І., Кіх А.В. Розширення асортименту хлібобулочних виробів з суміші житнього та пшеничного борошна у закладах ресторанного господарства./ Назар М.І., Кіх А.В// Міжнародна студентська наукова конференція «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та перспективи» 12 квітня2022р. м Київ
7. Назар М.І. Оптимізація нутрієнтного складу борошняних виробів та страв /Назар М.І./ Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні напрямки розвитку економіки, підприємництва, технологій та їх правового забезпечення» 1-2 червня 2022м. Львів
8. Петришин Н. Сучасні інновації нутріціології / Наталія Петришин, Мар’яна Назар // Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : зб. тез. ІІІ Міжнар. наук.- практ. конф. (06 жовт. 2022 р.). – Львів : ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022. – С. 186-187.
9. Петришин Н. Сучасні інновації нутріціології / Наталія Петришин, Мар’яна Назар // Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : зб. тез. ІІІ Міжнар. наук.- практ. конф. (06 жовт. 2022 р.). – Львів : ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022. – С. 186-187.
Навчально-методична робота
1. Назар М.І. Методичні вказівки, завдання домашньої контрольної роботи з дисципліни «Товарознавство сировини» для студентів-заочників спеціальності та заочної форми навчання спеціальності 181 «Харчові технології» «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» / укладачі: к.т.н. М.І. Назар, Бєлєвцева О.П., викладачі ЛФКХПП НУХТ, 2020, - Львів: ЛФКХПП НУХТ, 2020. – 43с.
2. Технологія хлібопекарського виробництва: Методичні вказівки до виконання курсового проєкту для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізація «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» денної і заочної форм навчання / Уклад.: В.П. Рак, У.І. Маланюк, М.І. Назар, ― Львів: ЛФКХПП НУХТ, 2020. – 71с.
3. Конспект лекцій до розділу «Виробництво мармеладно-пастильних виробів», для студентів денної та заочної форми навчання спеціальності: 181 «Харчові технології» спеціалізації 181. «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» укладачі: Бєлєвцева О.П., к.т.н. М.І. Назар, викладачі ЛФКХПП НУХТ, 2021.- 48с..
4. Технологія хлібопекарського виробництва: Методичні вказівки до виконання розділу «Розрахунок виходу виробів» у курсовому і дипломному проєктах для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізація «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» денної і заочної форм навчання / Укладачі.: викладачі ВСП Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ к.т.н, доцент В.П. Рак, к. т. н. М. І. Назар ― Львів: ЛФКХПП НУХТ, 2020. – 24c.
5. Назар М.І. Конспект лекцій до розділу «Виробництво борошняних кондитерських виробів», для студентів денної та заочної форми навчання спеціальності: 181 «Харчові технології» спеціалізації «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» Укладач.: викладач ВСП Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ, к. т. н. М. І. Назар ― Львів: ЛФКХПП НУХТ, 2020. – 98c.
- 6. Назар М.І. Інструкції до виконання лабораторних робіт з дисципліни «Технохімічний контроль галузі» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» денної та заочної форм навчання. Укладачі.: викладачі ВСП Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ к.т.н, доцент В.П. Рак, к. т. н. М. І. Назар ― Львів: ЛФКХПП НУХТ, 2020. – 24c.
Підвищення кваліфікації
Національна академія педагогічних наук України ДЗВО «Університет менеджменту освіти» центральний інститут післядипломної освіти з 08.02.2021 по 04.06.2021р. № СП 35830447/0697-21.
Бібліотечні ресурси
Обираєте ЛТЕУ?
- Перегляньте перелік спеціальностей та освітньо-професійних програм
- Дізнайтесь про документи, які необхідні для вступу в університет
- Більш детальніша інформація для вступників
- Рейтингові списки вступників на сайті https://vstup.edbo.gov.ua/
ЛТЕУ
Додатковий набір на навчання!
З 11 по 25 вересня 2024 року в університеті проводиться додатковий набір на навчання
ЛТЕУ
Рейтинг університету за показником участі у програмах Erasmus+
Посідає 26 місце в Україні