Петришин Наталія Зеновіївна
к.т.н., доцент кафедри харчових технологій
79011, м. Львів, вул. УласаСамчука 9, каб. 308
роб. тел.: +38 (032) 295-81-47
e-mail:n.z.lviv@gmail.com
Рік народження – 1955
Науково-педагогічна біографія: у 1978 р. Закінчила Київський технологічний інститут харчової промисловості за спеціальністю технологія хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв, інженер технолог (диплом В-1 №602598 від 4.06.1978р.).
У 2005 р. Захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук на тему “Удосконалення технології бубличних виробів підвищеної біологічної цінності” у Національному університеті харчових технологій (НУХТ).
У 2009 р. Присвоєно вчене звання доцента кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчових концентратів НУХТ.
Досвід роботи у Вищих навчальних закладах освіти 30 років.
За період науково-педагогічної діяльності є співавтором 3-х навчальних посібників, опублікувала біля 65 наукових статей та 45 навчально-методичних розробок.
Основні дисципліни, що викладаються:
1. Технологія продукції ресторанного господарства
2. Молекулярні технології ресторанної продукції
3. Технології виробництва пива в ресторанному господарстві
4. Технологія харчових продуктів функціонального призначення
Наукова діяльність
ORCID ID: 0000-0001-7974-0308
Researcher ID: F-6163-2019
Наукові дослідження виконуються відповідно до НДР з державною реєстрацією 01184000026 “Розроблення удосконалених технологій харчової продукції нового асортименту та інноваційного обладнання”.
Методична діяльність
1. Петришин Н.З. Практикум з технологічних розрахунків у хлібопекарському виробництві: навчальний посібник / [В.І. Дробот, В.Г. Юрчак, Л.Ю. Арсєнєва, О.А. Білик, Т.А. Сильчук, Н.З. Петришин] ; за ред. чл.-кор. В.І. Дробот.– К.: Кондор- Видавництво, 2016.– 330 с.
2. Петришин Н. З. Дослідження якості горілок на мінеральній воді / Р. О. Бліщ, Н. З. Петришин, Н. І. Богославець, Т. М. Максимів // Вісник Львівського торговельно-економічного університету.– Львів : Видавництво ЛТЕУ, 2016. – Вип. 17. – С.94-98 с. – (Технічні науки). Фахове видання.
3. Петришин Н.З. Шляхи та способи покращання якості пива. / Р.О. Бліщ, Н.З. Петришин, М.П. Попович // Вісник Львівського торговельно-економічного університету.– Львів : Видавництво ЛТЕУ, 2017. – Вип. 18. – С.104-107 с. – (Технічні науки).
4. Петришин Н.З. Шляхи збереження β-каротину при виробництві борошняних кулінарних виробів. / Н. З. Петришин, Р. О Бліщ. // Вісник Львівського торговельно-економічного університету.– Львів : Видавництво ЛТЕУ, 2017. – Вип. 18. – С.108-111 с. – (Технічні науки). Фахове видання.
5. Петришин Н.З. Удосконалення технології десертних страв з використанням яблучного порошку / Н.З. Петришин, Р.О. Бліщ // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. – Львів: Вид. ЛТЕУ, 2018. – Вип. 21. – С. 92-95. – (Технічні науки). Фахове видання.
6. Петришин Н. З. Науково-інноваційна інфраструктура регіону в контексті розвитку готельно-ресторанної індустрії / І. М. Ощипок, Н. З. Петришин, Р. О. Бліщ, М. П. Попович // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. – Львів: видавництво ЛТЕУ, 2018. – Вип. 56. – С. 25-33. – (Економічні науки). Фахове видання.
7. Петришин Н.З. Гармонія пива та їжі./ Р. О.Бліщ, Н.З. Петришин. // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. – Львів: видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2020.–Вип. 23. – С.145-150.(Технічні науки).
8. Петришин Н.З. Технологія харчових продуктів функціонального призначення. Методичні вказівки для лабораторних робіт з дисципліни для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". – Львів: Вид-во ЛТЕУ, 2017. – 39 с. (у співавторстві)
9. Петришин Н.З. Молекулярні технології ресторанної продукції. Методичні вказівки до вивчення дисципліни студентами денної та заочної форми навчання спеціальності .241 "Готельно-ресторанна справа". – Львів: ЛТЕУ, 2018. – 60 с. (у співавторстві)
10. Петришин Н.З. Інноваційні ресторанні технології. Методичні вказівки для лабораторних робіт з дисципліни для студентів спеціальності 181 "Харчові технології", 241 "Готельно-ресторанна справа". – Львів: Вид-во ЛТЕУ, 2018. – 32 с. (у співавторстві)
11. Петришин Н.З. Технологія продукції ресторанного господарства. Методичні вказівки до лабораторних робіт для студентів спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа".– Львів: Вид-во ЛТЕУ, 2018. – 111 с. (у співавторстві)
12. Петришин Н.З. Технологія продукції ресторанного господарства. Методичні вказівки до написання та оформлення курсової роботи для студентів спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа".– Львів: Вид-во ЛТЕУ, 2018. – 35 с. (у співавторстві)
13. Петришин Н.З. Технологія продукції ресторанного господарства. індивідуальні завдання до контрольної роботидля студентів спеціальності 181 "Харчові технології", 241 "Готельно-ресторанна справа".– Львів: Вид-во ЛТЕУ, 2018. – 32 с. (у співавторстві)
14. Петришин Н.З. Технологія продукції ресторанного господарства. Методичні рекомендації до самостійної роботи і виконання ситуаційних завдань для студентів напряму підготовки 6.051701 "Харчові технології та інженерія" всіх форм навчання. – Львів: ЛКА, 2015. – 35 с. (у співавторстві)
15. Петришин Н.З. Технологія продукції ресторанного господарства. Методичні рекомендації до самостійної роботи і виконання ситуаційних завданьдля студентів спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа".– Львів: Вид-во ЛТЕУ, 2018. – 35 с. (у співавторстві).
16. Петришин Н.З. Молекулярні технології: Конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти / Н. З. Петришин, І. Ф. Ланиця. Львів: ЛТЕУ, 2019. - 52 с.
17. Петришин Н.З. Молекулярні технології: методичні рекомендації для самостійної роботи і виконання ситуаційних завдань для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти / Н. З. Петришин, І. Ф. Ланиця. Львів: ЛТЕУ, 2019. - 28 с.
18. Петришин Н.З. Молекулярні технології: Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти / Н. З. Петришин, І. Ф. Ланиця. Львів: ЛТЕУ, 2019. - 28 с.
19. Петришин Н.З. Технологія харчових продуктів функціонального призначення: Методичні вказівки та завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів галузі знань18 "Виробництво та технології" спеціальності 181 "Харчові технології", освітньо-професійної програми "Харчові технології другого (магістерського) рівня вищої освіти / Н. З. Петришин, І. Ф. Ланиця. Львів: ЛТЕУ, 2020. - 32 с.
20. Петришин Н.З. Технологія харчових продуктів функціонального призначення: Методичні вказівки для виконання самостійної роботи та ситуаційних завдань здобувачів галузі знань18 "Виробництво та технології" спеціальності 181 "Харчові технології", освітньо-професійної програми "Харчові технології другого (магістерського) рівня вищої освіти / Н. З. Петришин, І. Ф. Ланиця. Львів: ЛТЕУ, 2020. - 24 с.
Дистанційні курси з дисциплін:
1. Технологія продукції ресторанного господарства для студентів спеціальності 181 "Харчові технології", 241 "Готельно-ресторанна справа": virt.lac.lviv.ua/course/view.php?id=654
2. Молекулярні технології Режим доступу: virt.lac.lviv.ua/course/view.php?id=3179
3. Технологія харчових продуктів функціонального призначення: virt.lac.lviv.ua/course/view.php?id=3215
Організаційна діяльність:
1. Проведення акредитаційної експертизи в Івано-Франківському державному коледжі (наказ МОН №417л від 14.03.2016 р.
2. Член журі II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю "Готельна і ресторанна справа" з 14 по 16 квітня 2016 р. у Одеській національній академії харчових технологій.
Підвищення кваліфікації
НУ "Львівська політехніка" кафедра технології органічних продуктів від 2.05.2018р. до 04.06.18р. наказ від 03.05.18р № 1288-3-03.
Досвід практичної роботи за спеціальністю понад 9 років: Львівське виробниче об’єднання хлібопекарської промисловості, інженер-технолог 1 категорії (наказ № 97 від 09.11.1981р.)
Бібліотечні ресурси
Обираєте ЛТЕУ?
- Перегляньте перелік спеціальностей та освітньо-професійних програм
- Дізнайтесь про документи, які необхідні для вступу в університет
- Більш детальніша інформація для вступників
- Рейтингові списки вступників на сайті https://vstup.edbo.gov.ua/
ЛТЕУ
Додатковий набір на навчання!
З 11 по 25 вересня 2024 року в університеті проводиться додатковий набір на навчання
ЛТЕУ
Рейтинг університету за показником участі у програмах Erasmus+
Посідає 26 місце в Україні