Бойдуник Роксолана Миколаївна
кандидат технічних наук, доцент
кафедри товарознавства, митної справи та управління якістю
79011, м. Львів, вул. Уласа Самчука 9, каб. 309
роб. тел.: +38 (032) 295-85-51
e-mail: boidrok@gmail.com
Рік народження – 1984
Короткі відомості
У 2007 р. закінчила Львівську комерційну академію з відзнакою за спеціальністю “Товарознавство та експертиза в митній справі” та здобула кваліфікацію магістра з товарознавства та експертизи в митній справі.
У 2008 р. закінчила Національний лісотехнічний університет України за спеціальністю “Облік і аудит” та здобула кваліфікацію спеціаліста з обліку та аудиту.
З 2007 р. працювала старшим лаборантом на кафедрі товарознавства продовольчих товарів Львівської комерційної академії, з 2011 р. - на посаді асистента цієї ж кафедри. З 2022 р. працювала на посаді старшого викладача кафедри товарознавства, технологій і управління якістю харчових продуктів, а з вересня 2023 р. - на посаді доцента цієї ж кафедри.
З грудня 2007 року навчалася в аспірантурі Львівської комерційної академії без відриву від виробництва за спеціальністю “Товарознавство харчових продуктів”.
5 березня 2018 року захистила кандидатську дисертацію на тему: “Поліпшення споживних властивостей тортів на вафельній основі з використанням нетрадиційної сировини” за спеціальністю 05.18.15 – товарознавство харчових продуктів.
Основні дисципліни, з яких веде лабораторні/практичні заняття
1. Теоретичні основи товарознавства продовольчих товарів
2. Товарознавство харчових продуктів
3. Мікробіологія
4. Товарознавство пакувальних матеріалів і тари
5. Безпека харчових продуктів
6. Управління якістю продукції та послуг
Наукова діяльність
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0003-3863-1775
Researcher ID: HHC-9840-2022
Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?view_op=list_works&hl=uk&user=Fx3kktcAAAAJ
1. Бойдуник Р.М. Антиоксидантні властивості іван-чаю (Chamaenerion angustifolium (L.)) / Р.М. Бойдуник // Товари і ринки, 2023. – № 2 (46). – С. 82–90.
2. Бойдуник Р.М. Дослідження харчової та біологічної цінності розроблених вафельних тортів/ Р.М. Бойдуник // Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. – Львів: видавництво ЛТЕУ, 2022. – Вип. 32. – С. 44–51.
3. Бойдуник Р.М. Нетрадиційні компоненти у жирових начинках вафельних тортів / Р.М. Бойдуник // Хранение и переработка зерна, 2017. – № 8 (216). – С. 42–45.
4. Сирохман І.В., Бойдуник Р.М. Вплив добавок-антиоксидантів на якість жирових начинок вафельних тортів / І.В. Сирохман, Р.М. Бойдуник // Товари і ринки, 2017. – № 2 (24). – Том 1. – С. 77–85.
5. Boidunyk R. Wafer Cakes of Improved Amino Acid Structure (in Ukrainian) / R. Boidunyk // Path of Science, 2017. – Vol. 3, No 11. – Р. 2001–2011.
6. Boidunyk R. Radioprotective properties of vegetable raw materials in the production of waffle cakes / R. Boidunyk // Biodiversity after the Chernobyl accident. – Nitra: Slovak University of Agriculture in Nitra, 2016. – Part II. – P. 25–28.
7. Бойдуник Р.М. Перспективи використання керобу в кондитерській промисловості / Р.М. Бойдуник // Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. – Львів: видавництво ЛКА, 2014. – Вип. 14. – С. 117–121.
8. Studing of antioxidative action of petals rosa damascene / [O. Davydovych, M. Turchynyak, N. Palko, R. Boidunyk] // Scientific Letters of Academic Society of Michal Baludansky. – Slovakia, 2014. – Volume 2, № 5. – P. 8–11.
9. Сирохман І.В., Бойдуник Р.М. Антиоксиданти природного походження для кондитерських жирів / І.В. Сирохман, Р.М. Бойдуник // Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. – Львів: видавництво ЛКА, 2009. – Вип. 10. – С. 57–60.
10. Сирохман І.В., Бойдуник Р.М. Шляхи поліпшення споживних властивостей кондитерських виробів на вафельній основі / І.В. Сирохман, Р.М. Бойдуник // Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. – Львів: видавництво ЛКА, 2008. – Вип. 9. – С. 3–6.
11. Сирохман І.В., Бойдуник Р.М. Напрями підвищення харчової цінності і стійкості у зберіганні кондитерських виробів на вафельній основі / І.В. Сирохман, Р.М. Бойдуник // Наук. вісник Львівського нац. ун-ту ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького. – Львів: ЛНУВМБТ, 2008. – Т. 10, № 3 (38). – Ч. 3. – С. 284–289.
Свою наукову діяльність Бойдуник Р. М. здійснює відповідно до плану науково-дослідних робіт Університету і кафедри товарознавства, митної справи і управління якістю харчових продуктів, бере активну участь у міжнародних та всеукраїнських наукових та науково-практичних конференціях, семінарах:
1. Бойдуник Р.М. Сенсорний аналіз при оцінці якості продуктів. Сучасні напрями розвитку економіки, підприємництва, технологій та їх правового забезпечення: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (Львів, 01–02 червня 2023 року). Львів, 2023. С. 295–297.
2. Бойдуник Р.М. Управління алергенами: контроль, маркування, інформування. Сучасна наука та освіта: стан, проблеми, перспективи: матеріали ІІІ-ої Міжнародної науково-практичної конференції (Полтава, 20-21 березня 2023 року). Полтава: ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка», 2023. С. 545–547.
3. Бойдуник Р.М. Зв'язок між споживними властивостями харчових продуктів і якістю жирів. Trends, theories and ways of improving science: The 8th International scientific and practical conference (Madrid, Spain, February 28 – March 03, 2023). Madrid: International Science Group, 2023. Р. 507–511.
4. Бойдуник Р.М. Контроль за якістю та безпечністю харчових продуктів в Україні. Актуальні проблеми науки та освіти: реалії та перспективи: матеріали I-ої Міжнародної науково-практичної конференції (Київ, 09 грудня 2022 року). Київ: ГО “МАН”, 2022. С. 73–74.
5. Бойдуник Р.М. Безпечність застосування нетрадиційних добавок у виробництві вафельних тортів. Інновації в управління асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг: матеріали Х Міжнародної науково-практичної конференції (Львів, 08 грудня 2022 року). Львів, 2022. С. 10–12.
6. Бойдуник Р.М. Мікробіологічна безпечність нових вафельних тортів із використанням нетрадиційної сировини. Маркетингові стратегії, підприємництво і торгівля: сучасний стан, напрямки розвитку : Матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (Київ, 27 жовтня 2022 року ). Київ, 2022. С. 209–211.
7. Бойдуник Р.М. Оптимізація рецептури нових видів вафельних тортів. Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг: мат. ІV-ої Міжнародної науково-практичної конференції (Львів, 24 листопада 2016 р.). Львів: «Растр-7», 2016. С. 141–143.
8. Бойдуник Р.М. Використання нетрадиційної сировини для поліпшення харчової цінності начинок вафельних тортів. Якість та безпечність товарів: мат. ІІI Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених та студентів (Луцьк, 1 квітня 2016 р.). Луцьк, 2016. С. 91–93.
9. Бойдуник Р.М. Використання бджолиного пилку у виробництві вафельних тортів / Р.М. Бойдуник // Сучасне матеріалознавство та товарознавство: теорія, практика, освіта: тези доповідей ІІI Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, Полтава, 22–23 березня 2016 р. – Полтава: ПУЕТ, 2016. – С. 107–110.
10. Бойдуник Р.М. Перспективи використання плодів ріжкового дерева у виробництві вафельних тортів / Р.М. Бойдуник // Актуальні проблеми економіки і торгівлі в сучасних умовах євроінтеграції: тези доповідей наукової конференції професорсько-викладацького складу і аспірантів навч.-наук. комплексу «Академія», Львів, 13–14 травня 2016 р. – Львів: «Растр-7», 2016. – С. 318–320.
11. Бойдуник Р.М. Морські водорості у виробництві вафельних тортів / Р.М. Бойдуник // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді: тези доповідей Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів, Харків, 7 квітня 2016 р. – Харків: ХДУХТ, 2016. – С. 51.
12. Бойдуник Р.М. Характеристика функціональних властивостей апіпродуктів для вафельних тортів / Р.М. Бойдуник // Сучасні аспекти збереження здоров’я людини: тези доповідей ІХ Міжнародної міждисциплінарної науково-практичної конференції, сан. «Квітка полонини», 22–23 квітня 2016 року. – Ужгород, 2016. – С. 63–65.
13. Бойдуник Р.М. Унікальні властивості спіруліни для збагачення традиційних харчових продуктів / Р.М. Бойдуник // Проблеми формування асортименту, якості і екологічної безпечності товарів: мат. ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, Львів, 12 листопада 2015р. – Львів: «Растр-7», 2015. – С. 97–100.
14. Бойдуник Р.М. Антиоксидантні властивості рослинної сировини / Р.М. Бойдуник // Актуальні проблеми економіки і торгівлі в сучасних умовах євроінтеграції: тези доповідей наукової конференції професорсько-викладацького складу і аспірантів навч.-наук. комплексу «Академія», Львів, 12–13 травня 2015 р. – Львів: видавництво ЛКА, 2015. – С. 244–246.
15. Бойдуник Р.М. Дослідження впливу добавок жмиху чорного кмину на збереження якості жирів для вафельних начинок / Р.М. Бойдуник // Формування і оцінювання асортименту, властивостей та якості продовольчих товарів: мат. ІІ Міжнародної науково–практичної конференції, Львів, 23 грудня 2014р. – Львів: «Растр-7», 2014. – С. 208–211.
16. Бойдуник Р.М. Кероб – здоровий замінник шоколаду / Р.М. Бойдуник // Нові ідеї в харчовій науці – нові продукти харчовій промисловості: мат. Міжнародної наукової конференції, Київ, 13–16 жовтня 2014 р. – Київ: НУХТ, 2014 р. – С. 315.
17. Сирохман І.В., Бойдуник Р.М. Кондитерські вироби на вафельній основі підвищеної біологічної цінності / І.В. Сирохман, Р.М. Бойдуник // Товарознавство і торговельне підприємництво: стан, проблеми, перспективи: мат. Міжнародної науково-практичної конференції, Київ, 18–19 квітня 2013 р. – Київ: КНТЕУ, 2013. – С. 131–134.
18. Бойдуник Р.М. Вафельні вироби підвищеної біологічної цінності / Р.М. Бойдуник // Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини: тези доповідей ІІІ Міжгалузевої міжнародної науково-практичної конференції, Донецьк, 12–13 березня 2009 р. – Донецьк: ДонНУЕТ, 2009. – С. 26–28.
19. Сирохман І.В., Бойдуник Р.М. Антиоксиданти пряно-ароматичної та лікарсько-технічної сировини для функціональних вафельних виробів / І.В. Сирохман, Р.М. Бойдуник // Товарознавство і торговельне підприємництво: фахова професіоналізація, дослідження, інновації: мат. Міжнародної науково-практичної конференції, Київ, 15-16 квітня 2009 р. – Київ: КНТЕУ, 2009. – С. 400–402.
20. Сирохман І.В., Бойдуник Р.М. Вафельні вироби функціонального спрямування / І.В. Сирохман, Р.М. Бойдуник // Сучасні тенденції та проблеми інноваюції виробництва товарів і надання послуг: мат. Міжнародної науково-практичної конференції, Львів, 7 травня 2008 р. – Львів: РВВ НЛТУ, 2008. – С. 136–140.
Автор 3-х патентів на винаходи
1. Патент 122574 Україна, МПК (2017.01) А21D13/36.Композиція жирової начинки для вафельного торта «Львів’янка» / Бойдуник Р.М., Сирохман І.В.; заявник і власник Бойдуник Р.М., Сирохман І.В. - № u201709078; заявл. 13.09.17; опубл. 10.01.18, Бюл. №1.
2. Патент 122575 Україна, МПК (2017.01) А21D13/36.Композиція жирової начинки для вафельного торта «Осіннє рондо» / Бойдуник Р.М., Сирохман І.В.; заявник і власник Бойдуник Р.М., Сирохман І.В. - № u201709079; заявл. 13.09.17; опубл. 10.01.18, Бюл. №1.
3. Патент 123390 Україна, МПК (2017.01) А21D13/36.Композиція жирової начинки для вафельного торта «Гречанка» / Бойдуник Р.М., Сирохман І.В.; заявник і власник Бойдуник Р.М., Сирохман І.В. - № u201709075; заявл. 13.09.17; опубл. 26.02.18, Бюл. №4.
Організаційна діяльність
Член Громадської організації “Українське товариство товарознавців і технологів” (Довідка № 5 від 01.12. 2022 р.).
Підвищення кваліфікації
1. Маркетингові стратегії, підприємництво і торгівля: сучасний стан, напрямки розвитку : ІІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція. - Київ, Україна. - Сертифікат від 28 жовтня 2022. - 6 годин (0,2 кредити ЄКТС).
2. Сучасна наука та освіта: стан, проблеми, перспективи: ІІІ Міжнародна науково-практична конференція. - Полтава: ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка», Україна. - Сертифікат № 3/1411 від 20-21.03.2023. - 12 годин (0,4 кредити ЄКТС).
3. Trends, theories and ways of improving science: VIII International Scientific and Practical Conference. - Madrid, Spain. 2023. - Сертифікат від 28 лютого-03 березня 2023. - 24 години (0,8 кредитів ЄКТС).
4. Технічне регулювання у світлі євроінтеграції України: Круглий стіл. - Львів, Україна. - Сертифікат № 119/16 від 27.03.2023. - 3 години (0,1 кредита ЄКТС).
4. Наукова комунікація в цифрову епоху: Платформа Prometheus. - Сертифікат від 26 лютого 2023. - 90 годин (3 кредита ЄКТС).
5. Освітні інструменти критичного мислення: Платформа Prometheus. - Сертифікат від 26 лютого 2023. - 60 годин (2 кредити ЄКТС).
6. Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач: Платформа Prometheus. - Сертифікат від 23 лютого 2023.
7. 4 кроки до здорового харчування: Платформа Prometheus. - Сертифікат від 22 лютого 2023.
Сканкопії сертифікатів: http://www.lute.lviv.ua/education/pidvishchennja-kvalifikaciji-ta-stazhuvannja-naukovo-pedagogichnikh-pracivnikiv/skankopiji-dokumentiv-pro-prokhodzhennja-pidvishchennja-kvalifikaciji-ta-stazhuvannja/
Перелік нагород та заохочень
1. Почесна Грамота Львівського торговельно-економічного університету за вагомий внесок у розвиток наукової діяльності.
Бібліотечні ресурси
Обираєте ЛТЕУ?
- Перегляньте перелік спеціальностей та освітньо-професійних програм
- Дізнайтесь про документи, які необхідні для вступу в університет
- Більш детальніша інформація для вступників
- Рейтингові списки вступників на сайті https://vstup.edbo.gov.ua/
ЛТЕУ
Рейтинг університету за оцінками роботодавців
Університет – 45 в Україні та 3 у Львові за результатами опитування роботодавців.
ЛТЕУ
Рейтинг університету за показником участі у програмах Erasmus+
Посідає 26 місце в Україні