Бойдуник Роксолана Миколаївна
кандидат технічних наук, доцент
кафедри товарознавства, митної справи та управління якістю
79011, м. Львів, вул. Уласа Самчука 9, каб. 309
роб. тел.: +38 (032) 295-85-51
e-mail: boidrok@gmail.com
Рік народження – 1984
Короткі відомості
У 2007 р. закінчила Львівську комерційну академію з відзнакою за спеціальністю “Товарознавство та експертиза в митній справі” та здобула кваліфікацію магістра з товарознавства та експертизи в митній справі.
У 2008 р. закінчила Національний лісотехнічний університет України за спеціальністю “Облік і аудит” та здобула кваліфікацію спеціаліста з обліку та аудиту.
З 2007 р. працювала старшим лаборантом на кафедрі товарознавства продовольчих товарів Львівської комерційної академії, з 2011 р. - на посаді асистента цієї ж кафедри. З 2022 р. працювала на посаді старшого викладача кафедри товарознавства, технологій і управління якістю харчових продуктів, а з вересня 2023 р. - на посаді доцента цієї ж кафедри.
З грудня 2007 року навчалася в аспірантурі Львівської комерційної академії без відриву від виробництва за спеціальністю “Товарознавство харчових продуктів”.
5 березня 2018 року захистила кандидатську дисертацію на тему: “Поліпшення споживних властивостей тортів на вафельній основі з використанням нетрадиційної сировини” за спеціальністю 05.18.15 – товарознавство харчових продуктів.
Основні дисципліни, що викладаються
1. Теоретичні основи товарознавства
2. Товарознавство. Харчові продукти
3. Мікробіологія
4. Харчування та здоров’я
5. Митний контроль і митне оформлення товарів
6. Технологічна експертиза виробництва харчової продукції
Наукова діяльність
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0003-3863-1775
Researcher ID: HHC-9840-2022
Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?view_op=list_works&hl=uk&user=Fx3kktcAAAAJ
1. Бойдуник Р.М., Височанська О.В. Особливості переміщення через державний кордон України товарів гуманітарної допомоги у військовий час. Успіхи і досягнення у науці. № 1 (11). 2025. С. 255-267.
2. Височанська О.В., Бойдуник Р.М. Аналіз використання технічних засобів митного контролю в Україні. Актуальні питання у сучасній науці. № 1 (31). 2025. С. 66-78.
3. Бойдуник Р.М., Гаврилишин В.В., Лебединець В.Т. Е-декларування як складова митного контролю в Україні. Наукові інновації та передові технології. № 2 (42). 2025. С. 412-423.
4. Будай В.В., Гирка О.І., Бодак М.П., Бойдуник Р.М. Експорт і митне оформлення зернових в умовах воєнного стану в Україні. Наука і техніка сьогодні. № 1 (42). 2025. С. 255-267.
5. Бойдуник Р., Сапожник Д. Класифікація багатокомпонентних продуктів харчування в митних цілях. Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. Том 340. № 2. 2025.
6. Бойдуник Р.М., Палько Н.С., Давидович О.Я., Турчиняк М.К. Дослідження особливостей харчування здобувачів вищої освіти. Multidisciplinární mezinárodní vědecký magazín “Věda a perspektivy” je registrován v České republice. Státní registrační číslo u Ministerstva kultury ČR: E 24142. № 1(32) 2024. str. 188-200.
7. Давидович О.Я., Бойдуник Р.М., Палько Н.С. Перспективи використання прянощів для поліпшення смако-ароматичних властивостей кави натуральної. Науковий вісник ПУЕТ. Технічні науки. Вип. 2. 2023. С. 12–15.
8. Бойдуник Р.М., Палько Н.С., Давидович О.Я. Інноваційні рішення щодо збереження якості борошняних кондитерських виробів. Вісник ЛТЕУ. Технічні науки. Вип. 35. 2023. С. 5–13.
9. Бойдуник Р.М. Антиоксидантні властивості іван-чаю (Chamaenerion angustifolium (L.)) / Р.М. Бойдуник // Товари і ринки, 2023. – № 2 (46). – С. 82–90.
10. Бойдуник Р.М. Дослідження харчової та біологічної цінності розроблених вафельних тортів/ Р.М. Бойдуник // Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. – Львів: видавництво ЛТЕУ, 2022. – Вип. 32. – С. 44–51.
11. Бойдуник Р.М. Нетрадиційні компоненти у жирових начинках вафельних тортів / Р.М. Бойдуник // Хранение и переработка зерна, 2017. – № 8 (216). – С. 42–45.
12. Сирохман І.В., Бойдуник Р.М. Вплив добавок-антиоксидантів на якість жирових начинок вафельних тортів / І.В. Сирохман, Р.М. Бойдуник // Товари і ринки, 2017. – № 2 (24). – Том 1. – С. 77–85.
13. Boidunyk R. Wafer Cakes of Improved Amino Acid Structure (in Ukrainian) / R. Boidunyk // Path of Science, 2017. – Vol. 3, No 11. – Р. 2001–2011.
14. Boidunyk R. Radioprotective properties of vegetable raw materials in the production of waffle cakes / R. Boidunyk // Biodiversity after the Chernobyl accident. – Nitra: Slovak University of Agriculture in Nitra, 2016. – Part II. – P. 25–28.
15. Бойдуник Р.М. Перспективи використання керобу в кондитерській промисловості / Р.М. Бойдуник // Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. – Львів: видавництво ЛКА, 2014. – Вип. 14. – С. 117–121.
16. Studing of antioxidative action of petals rosa damascene / [O. Davydovych, M. Turchynyak, N. Palko, R. Boidunyk] // Scientific Letters of Academic Society of Michal Baludansky. – Slovakia, 2014. – Volume 2, № 5. – P. 8–11.
17. Сирохман І.В., Бойдуник Р.М. Антиоксиданти природного походження для кондитерських жирів / І.В. Сирохман, Р.М. Бойдуник // Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. – Львів: видавництво ЛКА, 2009. – Вип. 10. – С. 57–60.
18. Сирохман І.В., Бойдуник Р.М. Шляхи поліпшення споживних властивостей кондитерських виробів на вафельній основі / І.В. Сирохман, Р.М. Бойдуник // Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. – Львів: видавництво ЛКА, 2008. – Вип. 9. – С. 3–6.
19. Сирохман І.В., Бойдуник Р.М. Напрями підвищення харчової цінності і стійкості у зберіганні кондитерських виробів на вафельній основі / І.В. Сирохман, Р.М. Бойдуник // Наук. вісник Львівського нац. ун-ту ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького. – Львів: ЛНУВМБТ, 2008. – Т. 10, № 3 (38). – Ч. 3. – С. 284–289.
Свою наукову діяльність Бойдуник Р. М. здійснює відповідно до плану науково-дослідних робіт Університету і кафедри товарознавства, митної справи і управління якістю, бере активну участь у міжнародних та всеукраїнських наукових та науково-практичних конференціях, семінарах:
1. Бойдуник Р.М., Шевельов І.Б. Особливості митного оформлення круп при переміщенні через митний кордон України. Integration of Education, Science and Business in Modern Environment: Winter Debates: Тhe 6th International Scientific and Practical Internet Conference (Dnipro, 6-7 February 2025). Dnipro, 2025. Р. 86-88.
2. Бойдуник Р.М. Роль технічних засобів у забезпеченні та прискоренні митних процедур. Evolving Science: Theories, Discoveries and Practical Outcomes: Тhe 3rd International Scientific and Practical Conference (February 3-5, 2025. Zurich, Switzerland). European Open Science Space, 2025. Р. 213-215.
3. Бойдуник Р.М., Сторонянська О.В. Контрабанда: аналіз застосування нормативно-правової бази. Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг: матеріали ХІІ Міжнародної науково-практичної конференції (Львів, 05 грудня 2024 року). Львів: ЛТЕУ, 2024. С. 85-88.
4. Бойдуник Р.М., Мусатова В.В. Мито як фіскальний ресурс державного бюдждету. Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг: матеріали ХІІ Міжнародної науково-практичної конференції (Львів, 05 грудня 2024 року). Львів: ЛТЕУ, 2024. С. 82-85.
5. Бойдуник Р.М., Боймук В.О. Митний контроль товарів, що містять об’єкти інтелектуальної власності. Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг: матеріали ХІІ Міжнародної науково-практичної конференції (Львів, 05 грудня 2024 року). Львів: ЛТЕУ, 2024. С. 80-82.
6. Сторонянська О.В., Бойдуник Р.М. Алергени харчових продуктів. Сучасні напрями розвитку економіки, підприємництва, технологій та їх правового забезпечення: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (Львів, 29-30 травня 2024 року). Львів: ЛТЕУ, 2024. С. 733-734.
7. Бойдуник Р.М. Перспективи використання сочевиці в кондитерській промисловості. Сучасні напрями розвитку економіки, підприємництва, технологій та їх правового забезпечення: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (Львів, 29-30 травня 2024 року). Львів: ЛТЕУ, 2024. С. 368-370.
8. Бойдуник Р.М. Антиоксидантна активність природних добавок порошку іван-чаю. Інновації в управління асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг: матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції (Львів, 07 грудня 2023 року). Львів: ЛТЕУ, 2023. С. 8-11.
9. Бойдуник Р.М., Палько Н.С. Щодо питань здорового харчування молоді. Трансформаційні процеси в економіці: від конкуренції до коопервції: матеріали І Всеукраїнської науково-практичної конференції (Хмельницький, 26 жовтня 2023 р.). Хмельницький, 2023. С. 287-289.
10. Бойдуник Р.М. Сенсорний аналіз при оцінці якості продуктів. Сучасні напрями розвитку економіки, підприємництва, технологій та їх правового забезпечення: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (Львів, 01-02 червня 2023 року). Львів: ЛТЕУ, 2023. С. 295-297.
11. Бойдуник Р.М. Зв'язок між споживними властивостями харчових продуктів і якістю жирів. Trends, theories and ways of improving science: The 8th International scientific and practical conference (Madrid, Spain, February 28 – March 03, 2023). International Science Group. 2023. РР. 507-511.
12. Бойдуник Р.М. Управління алергенами: контроль, маркування, інформування. Сучасна наука та освіта: стан, проблеми, перспективи: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції (Полтава, 20 – 21 березня 2023 року). Полтава, 2023. С. 545-547.
13. Бойдуник Р.М. Контроль за якістю та безпечністю харчових продуктів в Україні. Актуальні проблеми науки та освіти: реалії та перспективи: матеріали I-ої Міжнародної науково-практичної конференції (Київ, 09 грудня 2022 року). Київ: ГО “МАН”, 2022. С. 73–74.
14. Бойдуник Р.М. Безпечність застосування нетрадиційних добавок у виробництві вафельних тортів. Інновації в управління асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг: матеріали Х Міжнародної науково-практичної конференції (Львів, 08 грудня 2022 року). Львів, 2022. С. 10–12.
15. Бойдуник Р.М. Мікробіологічна безпечність нових вафельних тортів із використанням нетрадиційної сировини. Маркетингові стратегії, підприємництво і торгівля: сучасний стан, напрямки розвитку : Матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (Київ, 27 жовтня 2022 року ). Київ, 2022. С. 209–211.
16. Бойдуник Р.М. Оптимізація рецептури нових видів вафельних тортів. Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг: мат. ІV-ої Міжнародної науково-практичної конференції (Львів, 24 листопада 2016 р.). Львів: «Растр-7», 2016. С. 141–143.
17. Бойдуник Р.М. Перспективи використання плодів ріжкового дерева у виробництві вафельних тортів / Р.М. Бойдуник // Актуальні проблеми економіки і торгівлі в сучасних умовах євроінтеграції: тези доповідей наукової конференції професорсько-викладацького складу і аспірантів навч.-наук. комплексу «Академія», Львів, 13–14 травня 2016 р. – Львів: «Растр-7», 2016. – С. 318–320.
18. Бойдуник Р.М. Характеристика функціональних властивостей апіпродуктів для вафельних тортів / Р.М. Бойдуник // Сучасні аспекти збереження здоров’я людини: тези доповідей ІХ Міжнародної міждисциплінарної науково-практичної конференції, сан. «Квітка полонини», 22–23 квітня 2016 року. – Ужгород, 2016. – С. 63–65.
19. Бойдуник Р.М. Морські водорості у виробництві вафельних тортів / Р.М. Бойдуник // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді: тези доповідей Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів, Харків, 7 квітня 2016 р. – Харків: ХДУХТ, 2016. – С. 51.
20. Бойдуник Р.М. Використання нетрадиційної сировини для поліпшення харчової цінності начинок вафельних тортів. Якість та безпечність товарів: мат. ІІI Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених та студентів (Луцьк, 1 квітня 2016 р.). Луцьк, 2016. С. 91–93.
21. Бойдуник Р.М. Використання бджолиного пилку у виробництві вафельних тортів / Р.М. Бойдуник // Сучасне матеріалознавство та товарознавство: теорія, практика, освіта: тези доповідей ІІI Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, Полтава, 22–23 березня 2016 р. – Полтава: ПУЕТ, 2016. – С. 107–110.
22. Бойдуник Р.М. Унікальні властивості спіруліни для збагачення традиційних харчових продуктів / Р.М. Бойдуник // Проблеми формування асортименту, якості і екологічної безпечності товарів: мат. ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, Львів, 12 листопада 2015р. – Львів: «Растр-7», 2015. – С. 97–100.
23. Бойдуник Р.М. Антиоксидантні властивості рослинної сировини / Р.М. Бойдуник // Актуальні проблеми економіки і торгівлі в сучасних умовах євроінтеграції: тези доповідей наукової конференції професорсько-викладацького складу і аспірантів навч.-наук. комплексу «Академія», Львів, 12–13 травня 2015 р. – Львів: видавництво ЛКА, 2015. – С. 244–246.
24. Бойдуник Р.М. Дослідження впливу добавок жмиху чорного кмину на збереження якості жирів для вафельних начинок / Р.М. Бойдуник // Формування і оцінювання асортименту, властивостей та якості продовольчих товарів: мат. ІІ Міжнародної науково–практичної конференції, Львів, 23 грудня 2014р. – Львів: «Растр-7», 2014. – С. 208–211.
25. Бойдуник Р.М. Кероб – здоровий замінник шоколаду / Р.М. Бойдуник // Нові ідеї в харчовій науці – нові продукти харчовій промисловості: мат. Міжнародної наукової конференції, Київ, 13–16 жовтня 2014 р. – Київ: НУХТ, 2014 р. – С. 315.
26. Сирохман І.В., Бойдуник Р.М. Кондитерські вироби на вафельній основі підвищеної біологічної цінності / І.В. Сирохман, Р.М. Бойдуник // Товарознавство і торговельне підприємництво: стан, проблеми, перспективи: мат. Міжнародної науково-практичної конференції, Київ, 18–19 квітня 2013 р. – Київ: КНТЕУ, 2013. – С. 131–134.
27. Бойдуник Р.М. Вафельні вироби підвищеної біологічної цінності / Р.М. Бойдуник // Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини: тези доповідей ІІІ Міжгалузевої міжнародної науково-практичної конференції, Донецьк, 12–13 березня 2009 р. – Донецьк: ДонНУЕТ, 2009. – С. 26–28.
28. Сирохман І.В., Бойдуник Р.М. Антиоксиданти пряно-ароматичної та лікарсько-технічної сировини для функціональних вафельних виробів / І.В. Сирохман, Р.М. Бойдуник // Товарознавство і торговельне підприємництво: фахова професіоналізація, дослідження, інновації: мат. Міжнародної науково-практичної конференції, Київ, 15-16 квітня 2009 р. – Київ: КНТЕУ, 2009. – С. 400–402.
29. Сирохман І.В., Бойдуник Р.М. Вафельні вироби функціонального спрямування / І.В. Сирохман, Р.М. Бойдуник // Сучасні тенденції та проблеми інноваюції виробництва товарів і надання послуг: мат. Міжнародної науково-практичної конференції, Львів, 7 травня 2008 р. – Львів: РВВ НЛТУ, 2008. – С. 136–140.
Автор 3-х патентів на винаходи
1. Патент 122574 Україна, МПК (2017.01) А21D13/36.Композиція жирової начинки для вафельного торта «Львів’янка» / Бойдуник Р.М., Сирохман І.В.; заявник і власник Бойдуник Р.М., Сирохман І.В. - № u201709078; заявл. 13.09.17; опубл. 10.01.18, Бюл. №1.
2. Патент 122575 Україна, МПК (2017.01) А21D13/36.Композиція жирової начинки для вафельного торта «Осіннє рондо» / Бойдуник Р.М., Сирохман І.В.; заявник і власник Бойдуник Р.М., Сирохман І.В. - № u201709079; заявл. 13.09.17; опубл. 10.01.18, Бюл. №1.
3. Патент 123390 Україна, МПК (2017.01) А21D13/36.Композиція жирової начинки для вафельного торта «Гречанка» / Бойдуник Р.М., Сирохман І.В.; заявник і власник Бойдуник Р.М., Сирохман І.В. - № u201709075; заявл. 13.09.17; опубл. 26.02.18, Бюл. №4.
Організаційна діяльність
Член Громадської організації “Українське товариство товарознавців і технологів” (Довідка № 5 від 01.12. 2022 р.).
Підвищення кваліфікації
1. Дніпро, Міжнародний електронний науково-практичний журнал "WayScience". Сертифікат. 6-7 лютого 2025 р. « Integration of education, science and business in modern environment: winter debates ». 6 годин (0,2 кредити ECTS)
2. ЛТЕУ спільно з Національною туристичною організацією України та за підтримки програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Короткострокові навчальні курси «RapidSkills». Сертифікат № RS-L-C1-2024-047 від 23.10.2024 р. Курс С1: Електронна торгівля. 60 годин (2 кредити ECTS).
3. ЛТЕУ спільно з Національною туристичною організацією України та за підтримки програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Короткострокові навчальні курси «RapidSkills». Сертифікат № RS-L-C2-2024-010 від 25.09.2024 р. Курс С2: Фахівці в торгівлі. 60 годин (2 кредити ECTS).
4. Оn-line - навчання. Київ, ТОВ «Академія цифрового розвитку». Сертифікат № GDSFEС-1526 від 01.05.2024 р. «Цифрові навички для освіти з Google». 30 годин (1 кредит ECTS).
5. Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького (кафедра технології молока і молочних продуктів). Довідка про підвищення кваліфікації № 1470-16/2, від 15.12.2023 р. Тема – Сучасні інноваційні підходи у вивченні теоретичних основ товарознавства, технологічної і товарознавчо-експертної оцінки якості та безпечності харчових продуктів при пакуванні, транспортуванні та зберіганні (Наказ № 218 від 30.10.2023 р.). 180 годин (6 кредитів ЄКТС).
6. Хмельницький, ХКТЕУ. Сертифікат. Трансформаційні процеси в економіці: від конкуренції до коопервції. 9 годин (0,3 кредита ЄКТС).
7. ЛТЕУ. Круглий стіл. Сертифікат № 119/16 від 27.03.2023 р. Технічне регулювання у світлі євроінтеграції України. 3 години (0,1 кредита ЄКТС).
8. Оn-line - навчання. Київ, ГО. Сертифікат. Курс «4 кроки до здорового харчування»
9. Оn-line - навчання. Київ, ГО. Сертифікат. Курс «Освітні інструменти критичного мислення». 60 годин (2 кредити ЄКТС).
10. Київ, НУ «Києво-Могилянська академія». Оn-line – навчання. Сертифікат. Курс «Наукова комунікація в цифрову епоху». 90 годин (3 кредита ЄКТС).
11. Проект ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні». Оn-line – навчання. Сертифікат Prometheus від Міністерства аграрної політики та продовольства України. «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач».
12. International Science Group Madrid, Spain. Certificate. February 28 – March 03, 2023. «Trends, Theories and Ways of Improving science». 24 Hours of Participation (0,8 ECTS credits)
13. Полтава, Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка». Сертифікат № 3/1411 від 21.03.2023 р. «Сучасна наука та освіта: стан, проблеми, перспективи». 12 годин (0,4 кредити ECTS)
14. Київський національний університет будівництва і архітектури. Сертифікат від 28 жовтня 2022 р. «Маркетингові стратегії, підприємництво і торгівля: сучасний стан, напрямки розвитку». 6 годин (0,2 кредити ECTS)
15. Київ, ГО «Міжнародна асоціація науковців». Сертифікат № 17/2022 від 09.12.2022 р. «Актуальні проблеми науки та освіти: реалії та перспективи».
Сканкопії сертифікатів: http://www.lute.lviv.ua/education/pidvishchennja-kvalifikaciji-ta-stazhuvannja-naukovo-pedagogichnikh-pracivnikiv/skankopiji-dokumentiv-pro-prokhodzhennja-pidvishchennja-kvalifikaciji-ta-stazhuvannja/
Перелік нагород та заохочень
1. Почесна Грамота Львівського торговельно-економічного університету за вагомий внесок у розвиток наукової діяльності.
Бібліотечні ресурси
Обираєте ЛТЕУ?
- Перегляньте перелік спеціальностей та освітньо-професійних програм
- Дізнайтесь про документи, які необхідні для вступу в університет
- Більш детальніша інформація для вступників
- Рейтингові списки вступників на сайті https://vstup.edbo.gov.ua/
ЛТЕУ
Реєстрація для складання ЄВІ, ЄФВВ та/або ЄВВ
Реєстрація на вступні випробування триватиме з 02 до 23 травня 2025 року.
ЛТЕУ
Рейтинг університету за показником участі у програмах Erasmus+
Посідає 26 місце в Україні