Донцова Інна Вікторівна
кандидат технічних наук, доцент кафедри товарознавства, митної справи та управління якістю;
заступник декана факультету товарознавства, управління та сфери обслуговування
79011, м. Львів, вул. Уласа Самчука 9, каб. 211
e-mail:innadoncowa@gmail.com
Рік народження – 1974
Науково-педагогічна біографія
У 1996 році закінчила з відзнакою Львівську комерційну академію за спеціальністю “Товарознавство і торгівля продовольчими товарами” та здобула кваліфікацію товарознавець-комерсант.
До аспірантури за спеціальністю “Товарознавство харчових продуктів” на денну форму навчання вступила у 1996 р.
З 1999 р розпочала роботу на кафедрі товарознавства продовольчих товарів Львівської комерційної академії на посаді асистента. У період з 2006 р. по 2015 р. – доцент кафедри товарознавства продовольчих товарів. З 2016 р. доцент кафедри товарознавства і технологій виробництва харчових продуктів, а з вересня 2017 року доцент кафедри товарознавства, технологій і управління якістю харчових продуктів.
З вересня 2015 року виконувала обов’язки керівника відділення заочно-дистанційної форми навчання, а з 15 лютого 2016 р. – заступник декана факультету товарознавства, управління та сфери обслуговування.
У березні 2003 р. у спеціалізованій Вченій раді Київського національного торговельно-економічного університету захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук на тему "Вплив різних чинників на споживні властивості та збереженість крекерів".
Вчене звання доцента кафедри товарознавства продовольчих товарів присвоєне у 2006 р.
Основні дисципліни, що викладаються
1. «Товарознавство. Харчові продукти. Частина «Фруктоовочеві товари»
2. «Ідентифікація та фальсифікація товарів»
3. «Ідентифікація та фальсифікація харчових продуктів»
4. «Товарознавство сировини, матеріалів та засобів виробництва»
5. «Товарознавство сільськогосподарської продукції і сировини»
6. «Харчування та здоров’я»
Наукова діяльність
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0001-7255-8685
Researcher ID: F-4785-2019
https://scholar.google.com.ua/citations?user=EwpUq2AAAAAJ&hl=en
1. Сучасні напрями поліпшення споживних властивостей жировмісних кондитерських виробів: монографія / І. В. Сирохман, І.В. Донцова. – Львів : Вид-во Львівської комерційної академії, 2010. – 318 с.
2. Генетично модифіковані організми: трансгенні культури, ферментні препарати, харчові продукти : монографія / П. Х. Пономарьов, Н. В. Притульська, І. В. Донцова– Київ : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2014, 208 с. (авторський внесок 4,3 д.а.)
3. Лебединець В.Т. Збереження якості напівфабрикатів і страв зі свіжих овочів та фруктів / В.Т. Лебединець, І. В. Донцова, Л..І. Решетило // Практика і перспективи розвитку індустрії гостинності України : монографія / [за заг. редакцією д.е.н., професора Б. М. Мізюка]. - Львів : ЛТЕУ, 2019. – С. 91-106.
4. Донцова І.В. Новітні технології збереження якості фруктів та овочів / Т. М. Лозова, В. В. Гаврилишин, Л. І. Решетило, М. П. Бодак, О. І. Гирка, О. Я. Давидович, І. В. Донцова, В. Т. Лебединець, Н. С. Палько, М. К. Турчиняк, А. І. Лебединець // Наукові проблеми зберігання, поліпшення якості, споживних властивостей і безпечності харчових продуктів : монографія. [за наук. ред. проф. Лозової Т. М.] – Львів : Видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2022. – C. 271-309
5. Лебединець В.Т. Розширення асортименту безглютенових бісквітних напівфабрикатів / Лебединець В.Т., Донцова І.В., Гаврилишин В.В., Лебединець А.І. // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки / [ред. кол.: Пелик Л. В., Сирохман І. В., Мережко Н. В. та ін.]. – Львів : Видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2021. – Вип. 24. – С. 52-59.
6. Донцова І.В. Продовольча сировина тваринного походження: класифікація, властивості та використання / І.В. Донцова, В. Т. Лебединець // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. – Технічні науки / [ред. кол.: Л.В. Пелик, І.В. Сирохман, Н.В. Мережко та ін.]. – Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2020. – Вип. 23. – С. 121-128.
7. Донцова І.В. Сучасні способи товарної обробки цитрусових фруктів та безпечність їх споживання/ І. В. Донцова // Вісник Львівського торговельно-економічного університету : Видавництво ЛТЕУ, 2019. – Вип. 22. – С. 64- 68 – (Технічні науки).
8. Донцова І.В. Стан та проблеми розвитку квітникарства в Україні / І. В. Донцова, В. В. Гаврилишин // Вісник Львівського торговельно-економічного університету : Вид-во ЛТЕУ, 2018. – Вип. 20. – С. 94- 98 – (Технічні науки).
9. Донцова І.В. Ринок фруктів та овочів в Україні в умовах воєнного стану / І.В. Донцова, В.Т. Лебединець, В.В. Гаврилишин // Вісник Львівського торговельно-економічного університету / [ред. кол.: Пелик Л.В., Мережко Н.В., Донцова І.В. та ін.]. – Львів : Видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2022. – Вип. 31. – С. 26-36.
10. Бодак М. П. Використання сенсорних характеристик ідентифікації м’ясної продукції при митному оформленні для виявлення фальсифікації та з метою захисту споживачів / Бодак М. П., Донцова В. В., Лебединець В. Т., Сапожник Д. І. // Вісник Львівського торговельно-економічного університету / [ред. кол.: Пелик Л.В., Мережко Н.В., Донцова І.В. та ін.]. – Львів : Видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2022. – Вип. 32. – С.81-89
11. Донцова І.В. Товарознавчі та митні аспекти формування ринку живих квітів / І.В. Донцова, В.Т. Лебединець, Д.І. Сапожник // Вісник Хмельницького національного університету. Серія: Економічні науки, 2024. Вип. 336 (6). – С. 265-268.
12. Донцова І.В. Живі зрізані квіти: ідентифікація, складові якості та експертизи/ І.В. Донцова, В.Т. Лебединець, Д.І. Сапожник // Вісник Львівського торговельно-економічного університету / [ред. кол.: Пелик Л.В., Мережко Н.В., Донцова І.В. та ін.]. – Львів : Видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2024. – Вип. 37. – С. 19-26.
Навчально-методична робота
1. Товарознавство тропічних і субтропічних фруктів: навчальний посібник / П.Х. Пономарьов, І.В. Донцова, Л.І. Гірняк – К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 184 с. Гриф МОН.
2. Генетично модифікована продовольча сировина і харчові продукти, вироблені з її використанням: навчальний посібник / П.Х. Пономарьов, І.В. Донцова. – К.: Центр навчальної літератури, 2009. – 126 с. Гриф МОН.
3. Товарознавство. Харчові продукти. Частина «Фруктоовочеві товари». Методичні вказівки та завдання до лабораторних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» за освітньо-професійною програмою «Товарознавство та експертиза в митній справі» / Донцова І.В. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2022. – 92 с.
4. Товарознавство. Харчові продукти. Частина «Фруктоовочеві товари». Методичні вказівки та завдання до самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» за освітньо-професійною програмою «Товарознавство та експертиза в митній справі» / Донцова І.В. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2022. – 62 с.
5. Товарознавство. Харчові продукти. Частина «Фруктоовочеві товари». Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня зі спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» за освітньо-професійною програмою «Товарознавство та експертиза в митній справі» / Донцова І.В. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2022. – 62 с.
6. Товарознавство сільськогосподарської продукції і сировини. Методичні вказівки та завдання до лабораторних занять для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського ) рівня (вибіркова дисципліна) / Донцова І.В., Решетило Л.І. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2022. – 63 с.
7. Товарознавство сільськогосподарської продукції і сировини : конспект лекцій / [уклад.: І. В. Донцова]. – Львів : Видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2022. – 100 с.
8. Ідентифікація та фальсифікація товарів. Методичні вказівки та тестові завдання для поточного і підсумкового контролю знань здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання (вибіркова дисципліна) / Донцова І.В., Лебединець В.Т., Сапожник Д.І. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2022. – 115 с.
9. Ідентифікація та фальсифікація товарів. Методичні вказівки та завдання до практичних занять для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського ) рівня (вибіркова дисципліна) / Донцова І.В., Лебединець В.Т., Сапожник Д.І.. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2022. – 118 с.
10. Ідентифікація та фальсифікація товарів : конспект лекцій / [уклад. Донцова І. В., Лебединець В. Т., Д. І. Сапожник]. – Львів : видавництво Львівського торговельно–економічного університету, 2022. – 224 с.
11. «Харчування та здоров’я». Методичні вказівки та завдання до практичних занять для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського ) рівня (вибіркова дисципліна) / Донцова І.В., Лебединець В.Т. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2022. – 41 с.
12. «Харчування та здоров’я»: конспект лекцій / [уклад. Донцова І. В.]. – Львів : видавництво Львівського торговельно–економічного університету, 2022. – 102 с.
13. Ідентифікація та фальсифікація товарів. Методичні вказівки та завдання до самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» за освітньо-професійною програмою «Товарознавство та експертиза в митній справі» / Донцова І.В., Лебединець В.Т., Сапожник Д.І. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2022. – 118 с.
14. Ідентифікація та фальсифікація товарів. Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня зі спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» за освітньо-професійною програмою «Товарознавство та експертиза в митній справі» / Донцова І.В. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2022. / Донцова І.В., Лебединець В.Т., Сапожник Д.І.. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2022. – 115 с.
15. Ідентифікація та фальсифікація харчових продуктів. Методичні вказівки та завдання до практичних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» за освітньо-професійною програмою «Митна справа» / Донцова І.В., Лебединець В.Т. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2024. – 80 с.
16. Ідентифікація та фальсифікація харчових продуктів. Методичні вказівки та завдання до самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» за освітньо-професійною програмою «Митна справа» / Донцова І.В., Лебединець В.Т. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2024. – 21 с.
17. Ідентифікація та фальсифікація харчових продуктів. Методичні вказівки та тестові завдання для поточного і підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня зі спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» за освітньо-професійною програмою «Митна справа» / Донцова І.В., Лебединець В. Т. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2024. – 78 с.
18. Ідентифікація та фальсифікація харчових продуктів. Конспект лекцій / [уклад.: І. В. Донцова, Лебединець В. Т.]. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2024. – 155 с.
19. Товарознавство. Харчові продукти. Частина «Фруктоовочеві товари». Методичні вказівки та завдання до лабораторних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» за освітньо-професійною програмою «Митна справа» / Донцова І.В. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2024. – 92 с.
20. Товарознавство. Харчові продукти. Частина «Фруктоовочеві товари». Методичні вказівки та завдання до самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» за освітньо-професійною програмою «Митна справа» / Донцова І.В. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2024. – 62 с.
21. Товарознавство. Харчові продукти. Частина «Фруктоовочеві товари». Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня зі спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля»» за освітньо-професійною програмою «Митна справа» / Донцова І.В. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2024. – 62 с.
22. Товарознавство. Харчові продукти. Частина «Фруктоовочеві товари». Конспект лекцій / [уклад.: І. В. Донцова]. – Львів: Вид-во ЛТЕУ, 2024. – 78 с.
23. Товарознавство. Харчові продукти. Частина «Фруктоовочеві товари». Методичні вказівки та завдання до лабораторних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» за освітньо-професійною програмою «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» / Донцова І.В. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2024. – 92 с.
24. Товарознавство. Харчові продукти. Частина «Фруктоовочеві товари». Методичні вказівки та завдання до самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» за освітньо-професійною програмою «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» / Донцова І.В. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2024. – 62 с.
25. Товарознавство. Харчові продукти. Частина «Фруктоовочеві товари». Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня зі спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля»» за освітньо-професійною програмою «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» / Донцова І.В. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2024. – 62 с.
26. Товарознавство сировини, матеріалів і засобів виробництва". Частина 1. Продовольча сировина. Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» за освітньо-професійною програмою «Митна справа»/ Донцова І.В., Решетило Л.І. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2024. – 53 с.
27. Товарознавство сировини, матеріалів і засобів виробництва". Частина 1. Продовольча сировина. Методичні вказівки та завдання до самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» за освітньо-професійною програмою «Митна справа»/ Донцова І.В., Решетило Л.І. Львів: Вид-во ЛТЕУ, 2024. – 63 с.
28. Товарознавство сировини, матеріалів і засобів виробництва". Частина 1. Продовольча сировина. Методичні вказівки та завдання до практичних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» за освітньо-професійною програмою «Митна справа»/ Донцова І.В., Решетило Л.І. Львів: Вид-во ЛТЕУ, 2024. – 69 с.
29. Товарознавство сировини, матеріалів і засобів виробництва. Частина 1. Продовольча сировина. Конспект лекцій / [уклад.: І. В. Донцова]. Львів: Видавництво ЛТЕУ, 2024. – 74 с.
30. Товарознавство. Харчові продукти. Частина «Фруктовочеві товари» : дистанційний курс [Електронний ресурс]. – Режим доступу : virt.lac.lviv.ua/course/view.php;
31. Товарознавство сільськогосподарської продукції і сировини: дистанційний курс [Електронний ресурс]. – Режим доступу : virt.lac.lviv.ua/course/view.php?id=256
32. Товарознавство сировини, матеріалів та засобів виробництва : дистанційний курс [Електронний ресурс]. – Режим доступу : virt.lac.lviv.ua/course/view.php
33. Ідентифікація та фальсифікація товарів : дистанційний курс [Електронний ресурс]. – Режим доступу : virt.lac.lviv.ua/course/view.php
34. Харчування та здоров’я : дистанційний курс [Електронний ресурс]. – Режим доступу : virt.lac.lviv.ua/course/view.php
35. Ідентифікація та фальсифікація харчових продуктів : дистанційний курс [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://virt.lac.lviv.ua/course/view.php?id=4495
Організаційна діяльність
- Член Вченої ради факультету товарознавства, управління та сфери обслуговування.
- Член редакційної колегії (відповідальний секретар) «Вісника Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки».
Підвищення кваліфікації
1. Державний торговельно-економічний університет, кафедра товарознавства, управління безпечністю та якістю з 19.09.2022 р. по 18.11.2022 р.
Довідка про підвищення кваліфікації №2201/22 від 21.12.2022 р., Сертифікат ДТЕУ від 18.11.2022 р.
Звіт про підвищення кваліфікації (стажування) від 30 листопада 2022 р., протокол №4.
Тема: «Вдосконалення методики викладання фахових дисциплін, застосування нових інноваційних технологій в навчальному процесі».
180 год. / 6 кред.
2. Компанія «Епіцентр К». Освітній онлайн проєкт «Business Podcasts 2022».
з 25.10.2022 по 24.11.2022
Тема проєкту - "Інновації в бізнесі та освіті у період війни"
Сертифікат про проходження стажування.
10 год. / 0,3 кред. ЄКТС
3. ТзОВ «РСП Шувар» – з 24.10.18 – 21.12.18р. (наказ 267/02 від 19.10.2018 р.). Довідка про підвищення кваліфікації №377 від 21.12.2018 р.
Звіт про підвищення кваліфікації (стажування) від 06.02.18 р., протокол №5. Тема – «Інноваційні підходи та методи у викладання фахових дисциплін».
4. ТзОВ «Академія цифрового розвитку» м. Київ, Тренінг «Цифрові навички для освіти з Google», з 19 березня по 1 травня 2024 р., Сертифікат № GDSFEС-4118. Кількість навчальних годин (кредитів): 30 год. (1 кредит ЄКТС).
5. Громадська організація «Міжнародна фундація науковців та освітян» (ГО "МФНО", INTERNATIONAL EDUCATORS AND SCHOLARS FOUNDATION, IESF)
Міжнародне підвищення кваліфікації (вебінар) на тему: «Неформальна освіта та академічна доброчесність у підготовці бакалаврів та магістрів в країнах європейського союзу та Україні», (Люблінський науково-дослідний інститут, м. Люблін, Республіка Польща)
12- 21 червня 2024 року Сертифікат ES № 20284 21.06.2024
Кількість навчальних годин (кредитів): 45 год. (1,5 кредит ЄКТС)
6. RapidSkills courses by NTO.UA Academy на базі Львівського торговельно-економічного університету.
Навчання за курсом «Електронна торгівля», з 26.09.24 по 23.10.24. Сертифікат № RS-L-C1-2024-036 від 23.10.24. Кількість навчальних годин (кредитів): 60 год (2 кредити ЄКТС)
Перелік нагород та заохочень
1. Грамота Львівської комерційної академії (2011 р.).
2. Грамота правління Центральної спілки споживчих товариств України (2018 р.).
3. Подяка Міського голови м. Львова (2020 р.).
4. Грамота Львівської обласної ради (2021 р.).
5. Почесна трудова відзнака «Знак Пошани» (2023 р.).
Бібліотечні ресурси
Обираєте ЛТЕУ?
- Перегляньте перелік спеціальностей та освітньо-професійних програм
- Дізнайтесь про документи, які необхідні для вступу в університет
- Більш детальніша інформація для вступників
- Рейтингові списки вступників на сайті https://vstup.edbo.gov.ua/
ЛТЕУ
Рейтинг університету за оцінками роботодавців
Університет – 45 в Україні та 3 у Львові за результатами опитування роботодавців.
ЛТЕУ
Рейтинг університету за показником участі у програмах Erasmus+
Посідає 26 місце в Україні