Гирка Ольга Ігорівна

кандидат технічних наук, доцент
доцент кафедри товарознавства, митної справи та управління якістю
заступник завідувача кафедри з практичної підготовки здобувачів та профорієнтаційної роботи

79011, м. Львів, вул. Уласа Самчука 9, каб. 309
роб. тел.: +38 (032) 295-85-51
e-mail: lkakafprod@ukr.net, Olga.gyrka8@gmail.com

Короткі біографічні відомості
Освіта вища: закінчила Львівську комерційну академію за спеціальністю “Товарознавство і комерційна діяльність” і здобула кваліфікацію магістра з товарознавства та комерційної діяльності (ВК № 25279426 від 19.06.2004 р.).
Викладацьку діяльність розпочала у вересні 2004 року асистентом кафедри товарознавства продовольчих товарів.
Закінчила аспірантуру Львівської комерційної академії за спеціальністю “Товарознавство харчових продуктів” та захистила кандидатську дисертацію на тему: “Споживні властивості і збереженість нових екструдованих продуктів” за спеціальністю 15.18.15 – товарознавство.
Вчене звання доцента кафедри товарознавства продовольчих товарів було присвоєно у червні 2015 року.
З червня 2015 р. і до сьогодні працює на посаді доцента кафедри товарознавства, митної справи та управління якістю.

Авторка більш як 200 наукових і навчально-методичних праць, присвячених поліпшенню споживних властивостей, удосконаленню технологій, а також проблемам якості та безпечності харчових продуктів. Співавтор 2 підручників, 1 навчального посібника, та 2 колективних монографій:

1. Сирохман І. В. Якість і безпечність харчової продукції традиційних та інноваційних технологій [текст]: підручник / І. В. Сирохман, Т. М. Лозова, О. І. Гирка, М. І. Філь, М.-М. В. Калимон. – Львів: “ЛТЕУ”, 2020. – 504 с.
2. Сирохман І. В., Гирка О. І., Калимон М.-М. В. Безпечність і якість харчових продуктів (проблеми сьогодення) [текст]: підручник / І. В. Сирохман, О. І. Гирка, М.-М. В. Калимон. – Львів: “Растр-7”, 2019. – 394 с.
3. Сирохман І. В., Гирка О. І., Калимон М.-М. В. Сучасні досягнення харчової науки [текст]: навчальний посібник / І. В. Сирохман, О. І. Гирка, М.-М. В. Калимон. – Львів: Видавництво “Растр-7”, 2018. – 508 с.
3. Наукові проблеми зберігання, поліпшення якості, споживних властивостей і безпечності харчових продуктів : монографія / Т. М. Лозова, В. В. Гаврилишин, Л. І. Решетило, М. П. Бодак, О. І. Гирка, О. Я. Давидович, І. В. Донцова, В. Т. Лебединець, Н. С. Палько, М. К. Турчиняк, А. І. Лебединець; за наук. ред. проф. Лозової Т. М. – Львів: Видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2022. – С. 431.
4. Gyrka O. Resefrch of the impact of packaging materials and recipe sngredients for the conservation of the consumption properties of gingerbreads, cereal puffs and dry breakfasts during their storage [test]: колективна монографія / M. Bodak, O. Gyrka. Modern world tendencies in the development of science. – London, 2019. – Volume 2. – P. 190-206. (ISBN 978-1-9993071-4-1). (Колективна монографія).

Основні освітні компоненти, що викладаються

  • Товарознавство. Харчові продукти
  • Безпечність харчових продуктів
  • Товарознавство харчових продуктів функціонального призначення
  • Сучасні досягнення харчової науки

Наукова діяльність
ORCID iD: https://orcid.org/0000-0002-4218-4034
Researcher ID: F-7310-2019
Scopus Author ID: 57210751125
Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?view_op=list_works&hl=uk&user=dWnTsbgAAAAJ

Свою наукову діяльність О. І. Гирка здійснює як:

  • керівник наукової теми “Наукове обґрунтування проблем безпечності, якості та збереженості харчових продуктів” (номер держреєстр. № 0121U113176);
  • член редакційної колегії збірника наукових праць “Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг”
  • надання відгуків на автореферати дисертацій;
  • член редакційної колегії електронного наукового періодичного видання “Наука і техніка сьогодні” категорії В з спеціальності 076 (Додаток 2 до наказу МОН України від 07.04.2022 р. № 320);
  • член редакційної колегії електронного наукового періодичного видання “Наука і техніка сьогодні” категорії В з спеціальності 076 (Додаток 2 до наказу МОН України від 07.04.2022 р. № 320);
  • надання відгуків на автореферати дисертацій;
  • У 2024 р. під керівництвом к. т. н., доц. Ольги Гирки наукова робота здобувачки Іванни Омельчук (спец. 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” за ОПП “Товарознавство та експертиза в митній справі”) одержала 2-ге призове місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з товарознавства (ЛТЕУ).

Основні наукові праці

  • Гирка О. І., Бодак М. П., Філь М. І., Рубай У. І. Проблеми логістики соняшникової олії в період воєнного стану та сучасні тенденції їх вирішення. «Наука і техніка сьогодні» (Серія «Педагогіка», Серія «Право», Серія «Економіка», Серія «Фізико-математичні науки», Серія «Техніка»)» : журнал. 2024. № 1 (29) 2024. С. 626 ‒ 636. (Наукове фахове видання України категорії “Б”. Видання індексується у наукометричних базах: Index Copernicus, Google Scholar, Research Bible).
  • Гирка О. І., Бодак М. П., Філь М. І. Дослідження стабілізуючої дії рослинних добавок на рідких і твердих рослинних жирах. “Наука і техніка сьогодні” (Серія “Техніка”) : журнал. 2023. № 5 (19). С. 122 ‒ 133. (Наукове фахове видання України категорії “Б”. Видання індексується у наукометричних базах: Index Copernicus, Google Scholar, Research Bible).
  • Бодак М. П., Гирка О. І., Філь М. І. Міжнародна взаємодія з питань експортно-імпортних операцій. Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. 2023. № 34. С. 60 ‒ 67. (Наукове фахове видання України категорії “Б”.
  • Ідентифікація, митні формальності та визначення коду згідно класифікатора УКТ ЗЕД рибних товарів холодильного обробітку / М. П. Бодак, О. І. Гирка, Д. І. Сапожник, О. В. Височанська. “Актуальні питання у сучасній науці (Серія “Педагогіка”, Серія “Право”, Серія “Економіка”, Серія “Державне управління”, Серія “Техніка”, Серія “Історія та археологія”)” : журнал. 2023. № 1 (7) 2023. С. 35 – 47. (Наукове фахове видання України категорії “Б”. https://doi.org/10.52058/2786-6300-2023-1(7).
  • Філь М. І., Гирка О. І., Бодак М. П. Вплив параметрів технологічного процесу на якісні показники кулінарної продукції. Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. Серія: Харчові технології, 2022, т. 24, № 98. С. 71 – 75. (Наукове фахове видання України категорії “Б”. https://doi.org/10.32718/nvlvet-f9813).
  • Gyrka O. Studying consumer properties of the developed cupcakes using non-traditional raw materials / К. Kovalchuk, H. Ozimok, R. Mariychuk, O. Gyrka, M. Bodak, N. Palko, O. Davydovych, A. Tkachenko, L. Huba // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – № 4 / 11 (100). – 2019. ‒ Р. 38-45. ISSN 1729-3774 (Стаття у виданні України, яке включено до міжнародної наукометричної бази Scopus).
  • Гирка О. І. Формування ринку меблів в Україні та митні формальності під час їх імпорту / М. П. Бодак, О. І. Гирка, М. І. Філь // Вісник Львівського торговельно-економічного університету / [ред. кол.: Пелик Л.В., Мережко Н.В., Донцова І.В. та ін.]. – Львів : Видавництво Львівського торговельноекономічного університету, 2022. – Вип. 31. – С. 19 – 26. – (Технічні науки). https://doi.org/10.36477/2522-1221-2022-31-03.
  • Kovalchuk K. Influence of raw materials on the change of crystal structure of gingerbread in the storage process / K. Kovalchuk, M. Bodak, M. Katruk, О. Gyrka, A. Tkachenko, L. Guba, V. Havrylyshyn // Technology audit and production reserves. – № 1/3 (51). – 2020. – Р. 13 – 17. DOI: 10.15587/2312-8372.2020.1955077 (Стаття у виданні, що включене до переліку фахових видань України категорії “Б”).
  • Gyrka O. Еfficiency the influence of packaging materials on quality of the fat basis new products / O. Gyrka, M. Bodak, V. Havrylyshyn, T. Lozova, O. Mykhailiuk // Znanstvena misel journal The journal is registered and published in Slovenia. – 2020. – VOL.1. – № 38. – P. 49 – 55. (ISSN 3124-1123).
  • Гирка О. І. Сучасні проблеми контролю і державного регулювання безпечності та якості харчової продукції / О. І. Гирка, М. П. Бодак // Вісник Львівського торговельно-економічного університету / [ред. кол.: Пелик Л. В., Сирохман І. В., Мережко Н. В. та ін.]. – Львів : Видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2020. – Вип. 23. – Технічні науки. ‒ С. 175 – 180. (Стаття у виданні України, що включене до переліку фахових видань України категорії “Б”).
  • Гирка О. І. Порівняльна оцінка цін на основні продукти харчування у супермаркетах України та Фінляндії / М. П. Бодак, Б. Д. Семак, О. І. Гирка // Електронний науково-практичний журнал “Інфраструктура ринку”. https://doi.org/10.32843/infrastruct42-23 (Стаття у виданні, що включене до переліку фахових видань України категорії “Б”).
  • Gyrka O. Determination of safety indicators in the developed muffins with non-traditional raw materials / / K. Kovalchuk, H. Ozimok H., Mariychuk R., O. Gyrka, M. Bodak, N. Palko, O. Davydovych, A. Tkachenko, L. Huba // “EUREKA: Life Sciences”. − 2019. − Number 4. − С. 28 – 36. (Стаття у виданні, яке включено до міжнародних наукометричних баз ResearchBib, Googl Scholar, Index Copernicus).

Автор 4-х патентів на винаходи:
1. Пат. № 41647 Україна, МПК (2009) А 23 G 3/00. Круп’яні палички солоні / Гирка О. І., Сирохман І. В., Ковбаса В. М., Кияниця С. Г. ; заявник і патентовласник ЛКА, НУХТ. – № u 2009 01577; заявлено 24.02.2009 ; опубл. 10.07.2009 р., Бюл. № 10.
2. Пат. № 42574 Україна, МПК (2009) A 23 G 3/00. Сухі сніданки функціональні / Гирка О. І., Сирохман І. В., Ковбаса В. М., Кияниця С. Г. ; заявник і патентовласник ЛКА, НУХТ. – № u 2009 01579 ; заявлено 24.02.2009 ; опубл. 10.07.2009 р. Бюл. № 13.
3. Пат. № 42575 Україна, МПК (2009) A 23 G 3/00. Сухі сніданки глазуровані / Гирка О. І., Сирохман І. В., Ковбаса В. М., Кияниця С. Г. ; заявник і патентовласник НУХТ, ЛКА. – № u 2009 01580 ; заявлено 24.02.2009 ; опубл. 10.07.2009 р., Бюл. № 13.
4. Пат. № 42577 Україна, МПК (2009) A 23 G 3/00. Круп’яні палички глазуровані / Гирка О. І., Сирохман І. В., Ковбаса В. М., Кияниця С. Г. ; заявник і патентовласник НУХТ, ЛКА. – № u 2009 01582 ; заявлено 24.02.2009 ; опубл. 10.07.2009 р., Бюл. № 13.

Основні навчально-методичні праці:

  • Товарознавство. Харчові продукти (Частина 2. Жирові продукти). Методичні вказівки та завдання до лабораторних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за ОПП “Митна справа” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” / О. І. Гирка, М. П. Бодак. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2024. 60 с.
  • Товарознавство. Харчові продукти (Частина 2. Жирові продукти). Методичні вказівки та завдання до самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за ОПП “Митна справа” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” / О. І. Гирка, М. П. Бодак. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2024. 48 с.
  • Товарознавство харчових продуктів (Частина 3. Молоко і молочні продукти). Методичні вказівки та завдання до лабораторних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за ОПП “Митна справа” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” / О. І. Гирка, Бодак М. П. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2024. 112 с.
  • Товарознавство. Харчові продукти (Частина 3. Молоко і молочні продукти). Методичні рекомендації і завдання до самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за ОПП “Митна справа” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” / О. І. Гирка, М. П. Бодак. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2024. 45 с.
  • Товарознавство. Харчові продукти (Частини 2-3. Жирові і молочні продукти). Методичні вказівки і завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за ОПП “Митна справа” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” / О. І. Гирка, М. П. Бодак. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2024. 136 с.
  • Товарознавство. Харчові продукти (Частина 2. Жирові продукти). Методичні вказівки та завдання до лабораторних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за ОПП “Підприємництво торгівля та біржова діяльність” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” / О. І. Гирка, М. П. Бодак. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2024. 60 с.
  • Товарознавство. Харчові продукти (Частина 2. Жирові продукти). Методичні вказівки та завдання до самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за ОПП “Підприємництво торгівля та біржова діяльність” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” / О. І. Гирка, М. П. Бодак. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2024. 45 с.
  • Товарознавство харчових продуктів (Частина 3. Молоко і молочні продукти). Методичні вказівки та завдання до лабораторних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої за освітньо-професійною програмою “Підприємництво торгівля та біржова діяльність” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля”/ О. І. Гирка, Бодак М. П. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2024. 112 с.
  • Товарознавство. Харчові продукти (Частина 3. Молоко і молочні продукти). Методичні рекомендації і завдання до самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Підприємництво торгівля та біржова діяльність” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” / О. І. Гирка, М. П. Бодак. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2024. 45 с.
  • Товарознавство. Харчові продукти (Частини 2-3. Жирові і молочні продукти). Методичні вказівки і завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою “Підприємництво торгівля та біржова діяльність” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля”/ О. І. Гирка, М. П. Бодак. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2024. 136 с.
  • Товарознавство. Харчові продукти (Частина 2. Жирові продукти) : віртуальне навчальне середовище [Електронний ресурс]. Режим доступу : https://virt.lac.lviv.ua/course/view.php?id=759
  • Товарознавство. Харчові продукти (Частина 3. Молоко та молочні продукти) : віртуальне навчальне середовище [Електронний ресурс]. Режим доступу : https://virt.lac.lviv.ua/course/view.php?id=4506
  • Методичні рекомендації з організації та проведення практики для здобувачів другого курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Митна справа” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” галузі знань 07 Управління та адміністрування усіх форм навчання. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2024. 43 с.
  • Практична підготовка здобувачів другого курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Митна справа” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” : віртуальне навчальне середовище [Електронний ресурс]. Режим доступу : https://virt.lac.lviv.ua/course/view.php?id=4130
  • Практична підготовка здобувачів третього курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Митна справа” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” : віртуальне навчальне середовище. Режим доступу : https://virt.lac.lviv.ua/course/view.php?id=4504
  • Практична підготовка здобувачів четвертого курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Митна справа” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” : віртуальне навчальне середовище. Режим доступу : https://virt.lac.lviv.ua/course/view.php?id=4505
  • Безпечність харчових продуктів. Частина 1. Методичні вказівки та завдання до практичних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Митна справа” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” / О. І. Гирка. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2024. 94 с.
  • Безпечність харчових продуктів. Частина 2. Методичні вказівки та завдання до практичних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Митна справа” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” / О. І. Гирка. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2024. 94 с.
  • Безпечність харчових продуктів. Методичні вказівки та завдання до самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Митна справа” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” / О. І. Гирка, М. П. Бодак. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2024. 60 с.
  • Безпечність харчових продуктів. Методичні вказівки і завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Митна справа” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” / О. І. Гирка, М. П. Бодак. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2024. 71 с.
  • Безпечність харчових продуктів : Віртуальне навчальне середовище [Електронний ресурс]. Режим доступу : https://virt.lac.lviv.ua/course/view.php?id=4503
  • Методичні рекомендації з організації та проведення практики для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Товарознавство та експертиза в митній справі” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” / Гирка О. І. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2023. 27 с.
  • Методичні рекомендації з організації та проведення практики для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Товарознавство та комерційна діяльність” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” / Гирка О. І. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2023. 27 с.
  • Практична підготовка здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Товарознавство та експертиза в митній справі” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” : віртуальне навчальне середовище [Електронний ресурс]. Режим доступу : https://virt.lac.lviv.ua/course/view.php?id=4139
  • Практична підготовка здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Товарознавство та комерційна діяльність” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” : віртуальне навчальне середивище [Електронний ресурс]. Режим доступу : https://virt.lac.lviv.ua/course/view.php?id=4140
  • Товарознавство. Харчові продукти (Молоко і молочні продукти) : Конспект лекцій / О. І. Гирка, М. П. Бодак. Львів : Видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2022. 135 с.
  • Товарознавство. Харчові продукти (Харчові жири) : Конспект лекцій / О. І. Гирка, М. П. Бодак. Львів : Видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2022. 101 с.
  • Безпечність харчових продуктів. Частина 1 : Конспект лекцій / [уклад.: О. І. Гирка, М. П. Бодак]. Львів : Видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2022. 118 с.
  • Безпечність харчових продуктів. Частина 2 : Конспект лекцій / [уклад.: О. І. Гирка, М. П. Бодак]. Львів : Видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2022. 95 с.
  • Безпечність харчових продуктів. Методичні вказівки і завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня / О. І. Гирка, М. П. Бодак. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2022. 71 с.
  • Безпечність харчових продуктів : віртуальне навчальне середовище [Електронний ресурс]. Режим доступу : virt.lac.lviv.ua/course/view.php.
  • Методичні рекомендації з організації та проведення практики для здобувачів другого курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Товарознавство та експертиза в митній справі” зі спеціальності 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” галузі знань 07 Управління та адміністрування денної та заочної форм навчання. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2021. 47 с.
  • Практична підготовка здобувачів другого курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Товарознавство та експертиза в митній справі” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” : віртуальне навчальне середовище [Електронний ресурс]. Режим доступу :  https://virt.lac.lviv.ua/course/view.php?id=4129
  • Методичні рекомендації з організації та проведення практики для здобувачів третього курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Товарознавство та експертиза в митній справі” зі спеціальності 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” галузі знань 07 Управління та адміністрування денної та заочної форм навчання. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2021. 43 с.
  • Практична підготовка здобувачів третього курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Товарознавство та експертиза в митній справі” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” : віртуальне навчальне середовище [Електронний ресурс]. Режим доступу : virt.lac.lviv.ua/course/view.php.
  • Методичні рекомендації з організації та проведення практики для здобувачів четвертого курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Товарознавство та експертиза в митній справі” зі спеціальності 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” галузі знань 07 Управління та адміністрування денної та заочної форм навчання. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2021. 47 с.
  • Практична підготовка здобувачів четвертого курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Товарознавство та експертиза в митній справі” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” : віртуальне навчальне середовище [Електронний ресурс]. Режим доступу : virt.lac.lviv.ua/course/view.php.
  • Холодильні технології та засоби їх забезпечення. Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня зі спеціальності 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” ОПП “Товарознавство експертиза в митній справі” / М. П. Бодак, О. І. Гирка, В. В. Гаврилишин. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2022. 30 с.
  • Холодильні технології та засоби їх забезпечення. Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня зі спеціальності 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” ОПП “Товарознавство експертиза в митній справі” / М. П. Бодак, О. І. Гирка, В. В. Гаврилишин. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2022. 30 с.
  • Холодильні технології та засоби їх забезпечення. Методичні вказівки та завдання до практичних занять для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня зі спеціальності 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” ОПП “Товарознавство експертиза в митній справі” / М. П. Бодак, О. І. Гирка, В. В. Гаврилишин. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2022. 36 с.
  • Холодильна технологія та технічні засоби її забезпечення : опорний конспект лекцій / М. П. Бодак, О. І. Гирка. Львів : Видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2022. 136 с.
  • Товарознавство. Харчових продуктів (Розділ 3. Товарознавство м’ясних, рибних, яєчних товарів і харчових концентратів). Частина 1. Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня зі спеціальності 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” ОПП “Товарознавство експертиза в митній справі” / М. П. Бодак, О. І. Гирка. Львів : вид-во ЛТЕУ, 2022. 40 с.
  • Товарознавство. Харчові продукти (Частина 4. Жирові та молочні продукти) : віртуальне навчальне середовище [Електронний ресурс]. Режим доступу : https://virt.lac.lviv.ua/course/view.php?id=303

Організаційна діяльність
1. Заступник завідувача кафедри з практичної підготовки здобувачів та профорієнтаційної роботи (Наказ № 138 / 2 від 01.09.2021 р.)
2. Заступник відповідального секретаря Приймальної комісії Львівського торговельно-економічного університету для здобуття освітнього ступеня магістра з 2021 року.
3. Член робочої групи ОПП “Товарознавство та експертиза в митній справі” за спеціальністю 076 “Підприємництво та торгівля”, другого (магістерського) рівня вищої освіти.
4. Консультант Приватного підприємства “ШУМСЬК ХЛІБ” (Угода № 79-21 від 08.12.2021 р.).
5. Член Громадської організації “Українське товариство товарознавців і технологів” (Довідка № 5 від 01.12. 2022 р.)
6. Співпраця з Львівським НДКЦ МВС України (Угода № 01/05-2019 від 21.05. 2019 р. – 21.05.2021 р.).
7. Меморандум про співпрацю між Львівським торговельно-економічним університетом та Департаментом економічного розвитку Львівської міської ради (Угода № 12-22 від 04.11.2022 р.).

Підвищення кваліфікації:

  • Львівський торговельно-економічний університет. Сертифікат учасника про успішне проходження сесії тренінгів на тему : “Інноваційний підхід в особистій ефективності та постановці цілей”, 12 грудня 2023 р., 0,5 кредити ЄКТС (15 год.)
  • Платформа відкритих онлайн-курсів PROMETHEUS. Онлайн-курсу “Публічні закупівлі : від теорії до практики”. Сертифікат учасника від 18.07.2023 р., 1 кредит ЄКТС (30 год.)
  • Платформа відкритих онлайн-курсів PROMETHEUS. Онлайн-курсу “Публічні закупівлі : “Публічні закупівлі : управління та оцінка ефективності”. Сертифікат учасника від 18.07.2023 р., 0,3 кредити ЄКТС (9 год.)
  • Львівський торговельно-економічний університет. Кафедра товарознавства, митної справи та управління якістю. Сертифікат учасника № 113 / 16, на тему : “Технічне регулювання у світлі євроінтеграції України”, 27 березня 2023 р., 0,1 кредита ЄКТС (3 год.)
  • Школа менеджменту Слоана Массачусетського технологічного інституту та платформа Prometheus. Сертифікат учасника, Практичний курс “Підприємництво: Хто ваш клієнт?” від 29.01.2023 р.
  • Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького (Кафедра технології молока і молочних продуктів) 16.01.23 р. – 27.01.23 р. Довідка про підвищення кваліфікації (№ 56-16, від 27 січня 2023 р.). Тема – Актуальні питання товарознавчо-експертної оцінки якості та безпечності молочних продуктів, 2 кредити ЄКТС (60 год.)
  • Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького (Кафедра технології молока і молочних продуктів) 07.12.22 р. – 30.12.22 р. Довідка про підвищення кваліфікації (№ 126 / 16–2, від 30 грудня 2022 р.). Тема – “Актуальні питання товарознавчо-експертної оцінки та безпечності молока і молочних продуктів”.
  • ТОВ Епіцентр К. Освітній онлайн проект “Business Podcasts 2022”. Сертифікат про проходження стажування (XV-16-293849248-22). Теми проекту: Інновації в бізнесі та освіті в період війни, 25.10.22 р. –24.11.2022 р., 0,3 кредита ЄКТС (10 год).
  • ТОВ “АКАДЕМІЯ ЦИФРОВОГО РОЗВИТКУ”. ОНЛАЙН-ТРЕНІНГ. Тема – “МОЖЛИВОСТІ YOUTUBE ДЛЯ ОСВІТИ”, 29.06.02022 р. Сертифікат про проходження підвищення кваліфікації (ОТМЮО-06378 від 29.06.2022 р.). 0,07 кредита ECТS (2 год).
  • Компанія UGEN. Проект з розвитку співпраці бізнесу та освіти “Uni-Biz Bridge” присвячений розвитку SOFT SKILLS. “Теми проекту: Інвестиція в людський капітал : кейси дуальних програм від SoftServe; Форми активностей та методи роботи в навчальних заходах онлайн; Розробка кейсових завдання для студентів технічного напрямку; Робота в Excel та базові знання для аналізу даних; Створення та розвиток ІТ-продукту”, 21-22.2022 р. Сертифікат про проходження підвищення кваліфікації № 136, 0,2 кредита ЄКТС (7 год).
  • Європейська академія наук і досліджень (Гамбург. Німеччина), авторизований курс “Бути вченим”, 6 грудня 2021 р. Сертифікат про проходження підвищення кваліфікації (XI-12-190293846-20), 0,2 кредита ЄКТС (8 год).
  • Європейська академія наук і досліджень. Гамбург, Німеччина, 2022 р. Курс. “Методи дослідження (Вступ)”, 17 червня 2022 р. Сертифікат про проходження підвищення кваліфікації (XV-16-293849248-22), 0,2 кредита ЄКТС (8 год).
  • ПНДКЦ МВС України. Науково-практичний семінар-тренінг “Судова товарознавча експертиза підакцизних товарів: проблемні питання та шляхи їх вирішення”, 15 квітня 2021 р. Сертифікат № 19/117/16-35-04/21, (3 год).
  • Київ. ОНЛАЙН-ФОРУМ. Тема – “Інновації в освіті, бізнесі, ІТ та культурі: світогляд та практичні кейси”. Сертифікат про проходження підвищення кваліфікації (ПК-К № 21-02/046 від 25.02.2021 р.). 0,2 кредита ЄКТС (6 год).
  • Товариство з обмеженою відповідальністю “Інститут гірничо-хімічної промисловості” (ТзОВ “Інститут “ГІРХІМПРОМ”), Сертифікат про проходження стажування, (Довідка № 01/556а від 05.11.2020 р.). Тема – “Вивчення впливу мінеральних та органічних добрив на формування безпечності харчових продуктів”, 3 кредити ЄКТС (90 год).
  • Готельно-ресторанний комплекс ‟РАФАЕЛЬ” Сертифікат про проходження стажування, (Довідка № БМ 02/1-10/20 від 02.10.2020 р.). Тема – “Особливості прийняття управлінських рішень в кризовий період у сфері обслуговування”,  3 кредити ЄКТС (90 год).
  • Львівський національний університету імені Івана Франка, кафедра туризму. Довідка про підвищення кваліфікації (№ 4106‒У, від 21 грудня 2021 р.). Тема – “Інноваційні підходи в управлінні якістю індустрії гостинності”, 08.11.2021 – 20.12.2021 р., 6 кредитів ЄКТС (180 год)

Перелік нагород та заохочень

  • Почесна грамота ЛТЕУ за значні успіхи у науковій та науково-педагогічній діяльності та з нагоди 207-річниці (2023 р.)

Бібліотечні ресурси

Електронна бібліотека Університету
 
Електронний бібліотечний каталог
 
Електронна база видавничого дому "Кондор"
 
Онлайн бібліотека навчальної літератури CUL Online
 
Репозитарій монографій та наукових статей викладачів, аспірантів та студентів Університету
 
Репозитарій кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти першого та другого рівнів
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
 
Реферативна база даних SCOPUS
 
Інформаційна дослідницька платформа WEB OF SCIENCE
 
Повнотекстові бази даних від видавничої компанії EBSCO PUBLISHING
 
ScienceDirect – політематична база даних повних текстів статей видавництва ELSEVIER
 
DOAB (Directory of Open Access Books) – директорія книг відкритого доступу
 
DOAJ (Directory of Open Access Journals) – каталог рецензованих наукових та академічних журналів на 80 мовах світу з усіх галузей знань
 
Електронна бібліотека WILEY
 
EUROPEANA – європейська цифрова бібліотека
 
EThOS (Electronic Theses Online Service) – наукові праці відкритих архівів британських університетів
 
Нормативні акти України – база законодавчих та нормативних актів України
 
GÉANT — освітній проект мульти-гігабітної інтернет мережі
 
Книги видавництва Springer з науки та досліджень, які можна безкоштовно завантажити
 
Корисна інформація для здобувачів ступенів доктора філософії та доктора наук
 
Фахові періодичні видання КН
 

Обираєте ЛТЕУ?



ЛТЕУ

Додатковий набір на навчання!

З 11 по 25 вересня 2024 року в університеті проводиться додатковий набір на навчання

ЛТЕУ

Рейтинг університету за показником участі у програмах Erasmus+

Посідає 26 місце в Україні


ЛТЕУ

Долучайся до телеграм-спільноти ЛТЕУ


Центральна спілка споживчих товариств України
Міністерство освіти і науки України
Освіта в Україні
Електронний кабінет вступника
Центр дистанційного навчання ЛТЕУ
Львівський регіональний Центр оцінювання якості освіти
Об'єднання видавців наукових публікацій
Сторінка ЛТЕУ на FaceBook
Рейтинг абітурієнтів на vstup.info
Програма ЄС по підтримці проектів у сфері освіти, підготовки, молоді і спорту
Канал ЛТЕУ на YouTube
Наукове товариство ім. Шевченка (Економічна комісія)
Особи з особливими освітніми потребами
Онлайн практика у Приватбанку
Освітній омбудсмен
Освітній омбудсмен