Безрученков Юрій Володимирович
кандидат педагогічних наук,
доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи
79011, м. Львів, бул. Уласа Самчука 9, каб. 404а
роб. тел.: +38 (032) 295-81-47
e-mail: br7920@gmail.com
Короткі біографічні відомості
Освіта: Донецький державний університет економіки і торгівлі ім. Туган-Барановського Бакалавр з харчової технології та інженерії, 2006 р.; ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» магістр, інженер-педагог-дослідник з технології харчової промисловості та організації громадського харчування, 2009 р.
В жовтні 2014 р. захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандедата педагогічних наук, спеціальність 13.00.04 – теорія і методика професійної. Тема дисертації: «Формування професійної культури майбутніх фахівців сфери ресторанного господарства у вищому навчальному закладі».
Практична діяльність
03.2000-04.2003 – ТОВ «Власар» м. Луганськ, кухар.
05.2001-05.2003 – ФОП Нестеренко О.П. кафе «Карефан» м. Луганськ, адміністратор залу.
06.2003-05.2007 – ПП «Арт-Кор» м. Луганськ, менеджер проєкту, інженер-технолог. Роздрібний продаж, гуртовий продаж устаткування, менеджер проекту, проектування закладів громадського харчування.
10.2007-08.2010 – ТОВ «Брілліон» м. Дніпро, інженер-технолог. Проектування та оснащення закладів ресторанного господарства та магазинів.
09.2009 - по теперішній час – ПП «Horeca Serviсe» (засновник). Проектування та комплексне оснащення закладів ресторанного господарства.
Основні дисципліни, що викладаються
- Проектування та дизайн об'єктів готельно-ресторанного господарства
- Управління проєктами в сфері обслуговування
Наукова діяльність
Google-Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=9INUwMIAAAAJ&hl
ORCID: https://orcid.org/0000-0003-0347-1812
Основні наукові, навчально-методичні праці
- Безрученков Ю.В. Творчий потенціал як елемент конкурентоспроможності майбутнього фахівця // Молодь і ринок. Щомісячний науково-педагогічний журнал. Дрогобич, № 9(176) (2019). С.67–71.
- Безрученков Ю.В. Професійна освіта майбутніх фахівців готельно-ресторанного господарства в умовах дистанційного навчання. Проблеми інженерно-педагогічної освіти : зб. наук.пр. / Укр. інж.-пед. акад. ; голов. ред. д-р пед. наук, проф. Д.В. Коваленко. – Харків, 2020. № 68. 164 с. С.69-80.
- Безрученков Ю. В. Системи HACCP у закладах готельно-ресторанного господарства. Навчально-методичний посібник для ЗВО за ред. Ю. В. Безрученкова. Київ: ФО-П Мірошниченко А. В., 2021. 160 с.
- Безрученков Ю. В. Електронної освіта: реалізація в Україні. Молодь і ринок // Щомісячний науково-педагогічний журнал. Дрогобич, №4 (190), 2021. С.67–71.
- Безрученков Ю. В. Педагогічний контроль в системі цифрової освіти // Молодь і ринок. Щомісячний науково-педагогічний журнал. Дрогобич, №5(191).
Участь у наукових конференціях
- Безрученков Ю.В. Проблеми професійної підготовки адміністративного складу сучасного ресторану // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Індустрія туризму та гостинності: досвід, проблеми, перспективи» Збірник наукових праць. Суми: ФОП Цьома С.П., 2019. – 182 с. С. 84-87.
- Безрученков Ю.В. Сервісна діяльність як частина культури на підприємствах ресторанного господарства // Рекреаційно-туристичний потенціал регіонів України: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку : матеріали ІІІ Всеукр. наук.-практ. інтернет-конференції (м. Луцьк, 15–16 травня 2019 р.). Луцьк : Терен, 2019. 104 с. С. 64-67.
- Bezruchenkov Yu. Use of information technologies in the conditions of distance education in the process of training specialists in the field of services // European scientific discussions. Abstracts of the 2nd International scientific and practical conference. Potere della ragione Editore. Rome, Italy. 2020. Pp. 236-243.
- Безрученков Ю.В. Порівняльний аналіз систем контролю якості в закладах ресторанного господарства Росії та України // Підприємництво, торгівля: теоретичні підходи та практичні аспекти розвитку : матеріали І І Міжнародної науково практичної конференції (м. Старобільськ , 26 27 листопада 2020 року) . Харків : Вид во Іванченка І.С. : Харків, 2020 . 278 с.
- Bezruchenkov Yu. HACCP systems as a special discipline for future restaurant business professionals // Actual trends of modern scientific research. Proceedings of the 9th International scientific and practical conference. MDPC Publishing. Munich, Germany. 2021. Pp. 265-270.
- Bezruchenkov Yu. HACCP systems in hotel and restaurant business as a separate professional discipline // Proceedings of the 2nd International scientific and practical conference. Barca Academy Publishing. Madrid, Spain. 2021. Pp. 225-230.
- Bezruchenkov Yu. V. Training of administrative staff of a modern restaurant. The world of science and innovation // Abstracts of the 6th International scientific and practical conference. Cognum Publishing House. London, United Kingdom. 2021. Pp. 59-64. URL:
- Shchuka H. P., Bezruchenkov Yu. V. Problems of HACCP systems implementation in Ukraine // Science and education: problems, prospects and innovations. Proceedings of the 8th International scientific and practical conference. CPN Publishing Group. Kyoto, Japan. 2021. Pp. 126-130.
- Щука Г. П., Безрученков Ю. В. НАССР як необхідна умова забезпечення якості діяльності підприємств харчування // The world of science and innovation. Proceedings of the 10th International scientific and practical conference. Cognum Publishing House. London, United Kingdom. 2021. Pp. 808-814.
- Безрученков Ю. В. Професійна підготовка: системи HACCP в закладах готельно-ресторанного господарства. European scientific discussions // Abstracts of the 4th International scientific and practical conference. Potere della ragione Editore. Rome, Italy. 2021. Pp. 21-27.
- Безрученков Ю. В. Системи HACCP в закладах готельно-ресторанного господарства // Innovative development of hotel and restaurant industry and food production: proceedings of II International scientific and practical Internet conference. Prague, Oktan Print, 2021, 378 p. Р.235.
Підвищення кваліфікації/стажування
- Професійне стажування в туристичній агенції «Тури всюди» м. Львів 2020р. Сертифікат №1708 від 28/08/2020
- Онлайн курс за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач» сертифікат виданий 04.04.2021 м. Київ. (60 годин, 2 ECTS)
- Професійне стажування з 02.082021 по 27.08.2021р., в компанії лідері з виробництва та постачання технологічного устаткування в Україні ПП «Майсер-1» м. Київ, Загальний обсяг стажування 3 кредити ECTS. (90годин), Сертифікат № 295-08 від 30.08.2021р.
Перелік нагород та заохочень
- Грамота університету ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» з нагоди святкування дня працівника освіти нак.№1493-вк (2012 р.).
- Грамота університету ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» за сумлінну працю та з нагоди з нагоди святкування дня працівника освіти нак.№530-ВК (2015 р.).
- Почесна грамота Старобільскої районної держ.адмін. розп.№41 (2017 р.).
Бібліотечні ресурси
Обираєте ЛТЕУ?
- Перегляньте перелік спеціальностей та освітньо-професійних програм
- Дізнайтесь про документи, які необхідні для вступу в університет
- Більш детальніша інформація для вступників
- Рейтингові списки вступників на сайті https://vstup.edbo.gov.ua/
ЛТЕУ
Рейтинг університету за оцінками роботодавців
Університет – 45 в Україні та 3 у Львові за результатами опитування роботодавців.
ЛТЕУ
Рейтинг університету за показником участі у програмах Erasmus+
Посідає 26 місце в Україні