Гірняк Лілія Ігорівна
кандидат технічних наук, доцент
професор кафедри туризму та готельно-ресторанної справи
заступник завідувача кафедри з наукової роботи
79011, м. Львів, вул. Уласа Самчука 9, каб. 404а
роб. тел.: +38 (032) 295-81-47
e-mail: turyzm_grs@lute.lviv.ua
Короткі біографічні відомості
У 1996 році закінчила навчання у Львівській комерційній академії за спеціальністю “Товарознавство та організація торгівлі непродовольчими товарами” і отримала кваліфікацію “Товарознавець-комерсант”.
З 1997 по 2000 рік навчалася в аспірантурі на денній формі навчання при кафедрі товарознавства продовольчих товарів. З 2007 р. – доцент кафедри товарознавства продовольчих товарів Львівської комерційної академії. З 2017 р. – доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи.
В 2004 р. у спеціалізованій Вченій раді Київського національного торговельно-економічного університету захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.15 – товарознавство харчових продуктів.
За роки займання науково-педагогічною діяльністю у співавторстві опублікувала понад 90 наукових праць та 30 навчально-методичних праць з різних курсів.
Основні дисципліни, що викладає
1. Організація ресторанного господарства
2. Організація кейтерингового обслуговування
3. Організація роботи сомельє
4. Організація роботи фромажера
Наукова діяльність
ORCID ID: 0000-0002-9024-5495
Researcher ID: F-7317-2019
Google Scholar:
1. Гірняк Л. І. Важливість харчування для забезпечення здорового способу життя / Гірняк Л. І. // Transformation sinсont emporary society: socail aspects : [monograph] – Opole : Publishing House WSZiA, 2017. – С. 123-134. (автор. внесок 0,5 %).
2. Гірняк Л.І. Інфраструктурне забезпечення розвитку ринку туристичних послуг / Гірняк Л.І., Коваль М.Н. // Функціонування та перспективи розвитку туристичної галузі України : монографія / [за заг. редакцією М. Ю. Барна]. – Львів :ЛТЕУ, 2018. – С. 247-258.
3. Гірняк Л. І. Перспективи розвитку тренду здорового харчування у закладах ресторанного господарства / Гірняк Л. І., Гаврилишин В. В., Коваль М. Н. // Практика і перспективи розвитку індустрії гостинності України : монографія / [за заг. редакцією д. е. н., професора Б. М. Мізюка]. – Львів : ЛТЕУ, 2019. – С. 55-67.
4. Гірняк Л.І., Глагола В.А. Розвиток кейтерингу, як перспективного виду діяльності // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. – Серія укономічні науки. – Львів: Вид. ЛТЕУ, 2019. – Вип. 58.
5. Гірняк Л.І., Глагола В.А. Сучасний стан, перспективи та тенденції розвитку ресторанного господарства в Україні // Економічний науково-практ. журнал «Інфраструктура ринку». – 2018. – Вип. 16. – С.71-78.
6. Гірняк Л. І. Формування культури та якості обслуговування у готельно-ресторанних підприємства / Гірняк Л.І., Сопіга В.Б. // Науковий вісник Ужгородського НУ. Серія Міжнародні економічні відносини та світове господарство. – 2018. – Вип. 21, Ч 1. – С. 50-55.
7. Гірняк Л.І, Бодак М.П., Гирка О.І. Особливості формування споживних властивостей та асортименту лікерів/ Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. – 2018. – Вип. 21. – С. 78-83.
8. Гірняк Л.І., Полотай Б.Я. Сучасні тенденції виробництва безглютенових макаронних виробів Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. – 2019. – Вип. 22.
9. Ланиця І., Гірняк Л. Якість посічених м’ясних виробів // Товари і ринки. – 2018. – №2. - с. 157-164.
10. Донцова І.В., Лебединець В.Т., Гірняк Л.І. Горіх волоський – перспективна високоцінна продовольча та промислова сировина // Вісник Львівського торговельно-економічно¬го університету. – Серія технічні науки. – Львів: Вид. ЛТЕУ, 2017. – Вип. 18. – С. 92-98.
11. Гірняк Л.І., Лебединець В.Т., Донцова І.В. Гігієнічні аспекти використання барвників у харчових продуктах // Вісник Львівської комер¬ційної академії. – Серія товарознавча / [ред. кол.: Б.Д. Семак, В.В. Гаврилишин, І.В. Донцова та ін.]. – Львів: ЛКА, 2016. – Вип. 16. – С. 101-105.
Навчально-методична робота
1. Організація ресторанного господарства: завдання та методичні рекомендації до лабораторних занять для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». – Львів : ЛТЕУ, 2019. – 90 с.
2. Організація кейтерингового обслуговування: завдання та методичні рекомендації до лабораторних занять для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». – Львів : ЛТЕУ, 2019. – 45 с.
3. Наскрізна програма практичної підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 «Сфера обслуговування» денної та заочної форм навчання. – Львів : ЛТЕУ, 2018. – 45 с.
4. Дистанційний курс навчальної дисципліни "Організація ресторанного господарства". – Режим доступу : http://virt.lac.lviv.ua/enrol/index.php?id=1019.
5. Проектуванні та дизайн об'єктів готельно-ресторанного господарства : завдання до лабораторних занять для студентів спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа" денної та заочної форм навчання. – Львів : Вид-во ЛТЕУ, 2019. – 45 с.
Організаційно-методична робота
1. Член журі ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності (напряму підготовки) “Готельно-ресторанна справа” (2019 р.).
Підвищення кваліфікації
Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника, кафедра готельно-ресторанної і курортної справи терміном 6 місяців (17.10.2017 р. – 17.04.2018 р.). Тема “Формування професійних компетентностей студентів у процесі вивчення дисциплін освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів і магістрів зі спеціальності “Готельно-ресторанна справа”.
Бібліотечні ресурси
Обираєте ЛТЕУ?
- Перегляньте перелік спеціальностей та освітньо-професійних програм
- Дізнайтесь про документи, які необхідні для вступу в університет
- Більш детальніша інформація для вступників
- Рейтингові списки вступників на сайті https://vstup.edbo.gov.ua/
ЛТЕУ
Рейтинг університету за оцінками роботодавців
Університет – 45 в Україні та 3 у Львові за результатами опитування роботодавців.
ЛТЕУ
Рейтинг університету за показником участі у програмах Erasmus+
Посідає 26 місце в Україні