Ланиця Ірина Федорівна

кандидат технічних наук, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

м. Львів, вул. Уласа Самчука 9, каб. 303
роб. тел.:+38 (032) 295-81-47
e-mail: vmzia@ukr.net

Науково-педагогічна біографія
Закінчила в 1996 році Львівську академію ветеринарної медицини ім. С.З.Гжицького за спеціальністю "Технологія м'яса і м'ясних виробів" та Львівську комерційну академію в 2009 році за спеціальністю "Фінанси".
Захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.15 – товарознавство харчових продуктів на тему: “Удосконалення товарознавчих властивостей посічених м'ясних напівфабрикатів з використанням продуктів переробки зерна амаранту". Захист відбувся 05.05.2021 року, диплом ДК 061129 від 29.06.2021 р.
На кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи з вересня 2022 року.
Член робочої групи з розробки та реалізації освітньо-професійної програми “Готельно-ресторанна справа” здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 241“Готельно-ресторанна справа”.

Основні освітні компоненти, що викладаються

  • Організація готельно-ресторанного господарства
  • Організація кейтерингового обслуговування
  • Галицька кухня
  • Організація роботи фромажера

Наукова діяльність
ORCID ID:  https://orcid.org/0000-0001-9270-1696
Researcher ID: http://www.researcherid.com/rid/F-8941-2019

1. Ланиця І.Ф. Розробка рецептури посічених напівфабрикатів з борошном амаранту та оцінювання їх товарознавчих властивосте Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Серія Технічні науки. №23. Львів. 2020. С.216-220.
2. Ланиця І. Ф. Дослідження високобілкової рослинної сировини - амаранту в контексті товарознавчих властивостей посічених напівфабрикатів. Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Серія Технічні науки.  №24. Львів. 2020. С.75-79
3. Ланиця І. Ф. Осінська О. Б. Пріоритети розвитку індустрії гостинності в Україні: кейс готельно-ресторанного бізнесу. Український журнал прикладної  економіки та техніки, 2022, Том 7. №3. С.244-249
4. Ланиця І. Ф. Гачак Ю. Р., Михайлицька О. Р., Наговська В. О., Гутий Б. В. Проектування технології козиного сиру з прянощами із застосуванням сепаратора-нормалізатора. Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького . Серія: Харчові технології. 2023. Т26 №99. с. 86-91.
5.  Ланиця І. Ф., Топорницька М. Я., Турчиняк М. К., Юрків О. К. Фінансовий менеджмент соціально відповідальних підприємств сфери послуг в конкурентних умовах інноваційного підприємництва. Український журнал прикладної  економіки та техніки, 2023, Том 8. № 4. С.292-298.
6. Ланиця І. Ф., Басій Н Ф., Яхвак Д. М. Особливості застосування маркетингової стратегії сегментації підприємства на готельно-ресторанному ринку. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі., 2023, №9, С. 5-11.
7. Ланиця І Ф., Турчиняк М. К. Кейтеринг і здорове харчування: адаптація до сучасних споживчих запитів. Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Teхнічні науки. № 39 (2024). С.55–61.
8. Liudmyla Zavidna, Kateryna Kolesnikova, Marta Barna, Tetiana Shelemetieva,Iryna Lanytsia. Strategic Concept for the Revitalization of Ukraine's Hospitality and Tourism Industry in the Post-War Era. Journal of Lifestyle and SDGs Review. Florida, USA,  VOL. 5,  e03867,  2025,  pag: 01-22. Scopus    

Посібники, монографії:
1. Ланиця І. Ф. Автоматизація виробничих процесів : навч. посібник / І. М. Ощипок, І. Ф. Ланиця. – Львів : видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2020. – 224 с.
2. Туристична галузь України під час війни: виклики, загрози, шляхи виходу з кризи: Колективна монографія. Розділ 2.4. Культурна адаптація та міжкультурна комунікація в сфері гостинності та туризмі. Львів: ЛТЕУ, 2024. 280 с. С.161–191
3. Лаиця І. Ф., Жмур-Клименко Б. В. Організація роботи фромажера. – Львів : видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2024. – 276с.

Методична діяльність:
4. Ланиця І. Ф. Організація роботи фромажера. Конспект лекцій.  Львів: ЛТЕУ, 2023. - 148 с.
5. Ланиця І. Ф., Турчиняк М. К. Організація роботи фромажера. Методичні вказівки та завдання для лабораторних занять  та самостійної роботи здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти. Львів: ЛТЕУ, 2023. - 44 с.
6. Ланиця І. Ф., Турчиняк М. К. Організація роботи фромажера. Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти. Львів: ЛТЕУ, 2023. - 28 с.
7. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Конспект лекцій Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 217 с
8. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 242 "Туризм" ОПП "Туризм". Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 44 с
9. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 242 "Туризм" ОПП "Медичний та оздоровчий туризм". Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 44 с
10. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 242 "Туризм" ОПП "Організація управління туризмом та індустрією гостинності". Львів: В-во ЛТЕУ. 2023.  - 44 с.
11. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Методичні вказівки та завдання до практичних занять здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» ОПП «Туризм». Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 65 с.
12. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Методичні вказівки та завдання до практичних занять здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» ОПП «Медичний та оздоровчий туризм». Львів: В-во ЛТЕУ. 2023.  - 65 с.
13. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Методичні вказівки та завдання до практичних занять здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» ОПП «Організація управління туризмом та індустрією гостинності». Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 65 с.
14. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Методичні вказівки та завдання для самостійної роботи здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» ОПП «Туризм». Львів: В-во ЛТЕУ. 2023.  - 46 с.
15. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Методичні вказівки та завдання для самостійної роботи здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 242 «Медичний та оздоровчий туризм» ОПП «Туризм». Львів: В-во ЛТЕУ. 2023.  - 46 с.
16. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Методичні вказівки та завдання для самостійної роботи здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» ОПП «Організація управління туризмом та індустрією гостинності». Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 46 с.
17. Мельник І. М., Барна М. Ю., Мізюк Б. М., Турчиняк М. К., Ланиця І. Ф., доц. Топоницька М. Я., Тучковська І. І., Миронов Ю. Б., Осінська О. Б., Жмур-Клименко Б. В. Методичні рекомендації з організації та проведення виробничої практики для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми “Готельно-ресторанна справа” зі спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа” галузі знань 24 “Сфера обслуговування” денної та заочної форм навчання. Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 28 с.
18. Мельник І. М., Мізюк Б. М., Барна М. Ю., Вергун А. Р.,. Решитило Л. І., Турчиняк М. К., Тучковська І. І., Миронов Ю. Б., Топорницька М. Я., Осінська О. Б., Ланиця І. Ф.,Мацелюх А. В,Халецька О.О. Методичні рекомендації з організації та проведення навчальної практики для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми “Медичний та оздоровчий туризм” зі спеціальності 242 “Туризм” галузі знань 24 “Сфера обслуговування” денної та заочної форм навчання. Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 23 с.
19. Мельник І. М., Мізюк Б. М., Барна М. Ю., Вергун А. Р.,. Решитило Л. І., Турчиняк М. К., Тучковська І. І., Миронов Ю. Б., Топорницька М. Я., Осінська О. Б., Ланиця І. Ф.,Мацелюх А. В,Халецька О.О. Методичні рекомендації з організації та проведення виробничої практики для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми “Медичний та оздоровчий туризм” зі спеціальності 242 “Туризм” галузі знань 24 “Сфера обслуговування” денної та заочної форм навчання. Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 23 с.
20. Барна М. Ю., Мельник І. М., Топорницька М. Я., Миронов Ю. Б., Осінська О. Б., Тучковська І. І,. Ланиця І. Ф., Табака Н. М. Методичні рекомендації з організації та проведення виробничої практики для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми “Туризм” зі спеціальності 242 “Туризм” галузі знань 24 “Сфера обслуговування” денної та заочної форм навчання. Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 23 с.
21. Ланиця І. Ф. Організація кейтерингового обслуговування. Конспект лекцій    .Львів: В-во ЛТЕУ. 2024. - 153 с.
22. Ланиця І. Ф. Організація кейтерингового обслуговування. Методичні вказівки та завдання до практичних занять та самостійної роботи здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ОПП «Готельно-ресторанна справа».    Львів: В-во ЛТЕУ. 2024. - 34 с.
23. Ланиця І. Ф. Організація кейтерингового обслуговування. Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ОПП «Готельно-ресторанна справа». Львів: В-во ЛТЕУ. 2024.  31 с.
24. Ланиця І. Ф. Організація кейтерингового обслуговування. (вибіркова освітня компонента) Методичні вказівки та завдання до практичних занять та самостійної роботи здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Львів: В-во ЛТЕУ. 2024. - 34 с.
25. Ланиця І. Ф. Організація кейтерингового обслуговування. (вибіркова освітня компонента). Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня. Львів: В-во ЛТЕУ. 2024.  - 31 с.
26. Ланиця І. Ф., Турчиняк М. К Організація роботи фромажера. Методичні вказівки та завдання для лабораторних занять  та самостійної роботи здобувачів першого (бакалаврського) рівня спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ОПП «Готельно-ресторанна справа». Львів: ЛТЕУ, 2024. - 44 с.
27. Ланиця І. Ф., Турчиняк М. К.Організація роботи фромажера. Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів першого (бакалаврського) рівня спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ОПП «Готельно-ресторанна справа». Львів: ЛТЕУ, 2024. - 28 с.
28. Ланиця І. Ф., Жмур-Клименко Б. В. Організація ресторанного господарства. Конспект лекцій. Львів: В-во ЛТЕУ. 2024. - 217 с.
29. Ланиця І. Ф., Жмур-Клименко Б. В Організація ресторанного господарства. Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ОПП «Готельно-ресторанна справа». Львів: В-во ЛТЕУ. 2024. - 59 с.    
30. Ланиця І. Ф., Жмур-Клименко Б. В Організація ресторанного господарства. Методичні вказівки та завдання до практичних занять здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ОПП «Готельно-ресторанна справа».    Львів: В-во ЛТЕУ. 2024. - 65 с.
31. Ланиця І. Ф., Жмур-Клименко Б. В Організація ресторанного господарства. Методичні вказівки та завдання для самостійної роботи здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ОПП «Готельно-ресторанна справа».  Львів: В-во ЛТЕУ. 2024.  - 46 с.
32. Ланиця І. Ф., Душар М. І., Полотай Б. Я. Галицька кухня. Конспект лекцій.  Львів: ЛТЕУ, 2024. - 148 с.
33. Ланиця І. Ф., Душар М. І., Полотай Б. Я. Галицька кухня. Методичні вказівки та завдання для лабораторних занять та самостійної роботи здобувачів першого (бакалаврського) рівня спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ОПП «Готельно-ресторанна справа». Львів: ЛТЕУ, 2024. - 44 с
34. Ланиця І. Ф., Душар М. І., Полотай Б. Я. Галицька кухня. Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Львів: ЛТЕУ, 2024. - 28 с.
35. Дистанційний курс з освітньої компоненти «Організація роботи фромажера». URL: virt.lac.lviv.ua/course/view.php.
36. Дистанційний курс з освітньої компоненти «Організація готельно-ресторанної справи. Частина «Організація ресторанної справи». URL: virt.lac.lviv.ua/course/view.php.
37. Дистанційний курс з освітньої компоненти «Організація кейтерингового обслуговування». URL: virt.lac.lviv.ua/course/view.php.
38.Дистанційний курс з освітньої компоненти «Галицька кухня». URL: https://virt.lac.lviv.ua/course/view.php?id=3975
39. Робоча програма з освітньої компоненти «Організація роботи фромажера».
40. Робоча програма з освітньої компоненти «Організація кейтерингового обслуговування».
41. Робоча програма з освітньої компоненти «Організація готельно-ресторанної справи».
42. Робоча програма з освітньої компоненти «Галицька кухня».

Організаційна діяльність
Керівник напряму кар'єрного розвитку та співпраці з роботодавцями ЛТЕУ
Член Асоціації готельних об'єднань та готелів міст України
Проєкт “RapidSkills – викладач інтенсивних навчальних курсів від Академії NTO.UA” за підтримки Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України”

Підвищення кваліфікації
1. Міжнародна осіння школа Жана Моне "Регулювання використання харчових добавок: імплементація  Європейських підходів" та Перша міжнародна науково-практична конференція "Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні"   
Тренінг (30 академ. год) у рамках проєкту програми ЄС ЕРАЗМУС+ Жан Моне Модуль (#620521-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE). Сертифікат № 174
2. Навчання онлайн-курсу "Академія готельного господарства" в рамках проекту "Забезпечення розвитку сталого туризму в українських Карпатах", що реалізовується Установою "Агенція регіонального розвитку закарпатської області" 17 листопада - 15 грудня 2021 року. Сертифікат. (30 академ. годин.)
3. Навчання онлайн-курс "Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів" через Сертифікат - 60 годин (2 кредити ЄКТС). Платформа масових відкритих онлайн-курсів Prometheus. Квітень 2022 рік
4. Тренінг-курс "Психологічні бар'єри розвитку логістичного інтернет-провайдингу як інструмент туристичного бізнесу" Асоціація готельних об;єднань та готелів України. 05.01.2023 р до 15 02.2023 р. Сертифікат.-  36 год (30 аудиторних, 6 - позааудиторних)
5. Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького, кафедра технологій молока і молочних продуктів, 03.04 – 05.05. 2023 р. Довідка № 413-16/2 від 10.05.23 6 кредитів 180 год.
6. ІІІ Міжнародна науково-практична конференція "Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика" 23-24 листопада 2023 р., м. Львів. Сертифікат. 15 год. (0,5 кред. ECTS).
7. Треніг "Інноваційний підхід в особистій ефективності та постановці цілей". Shargorodskyy Solodyak&Partners.  Consulting company. Львів, грудень 2023. Сертифікат 15 годин (0,5 кред. ECTS).
8. Курс з підвищення кваліфікації в Навчальному центрі готельної та ресторанної справи Optima Hotels& resorts  03.10.2023 - 28.12.2023 р. Сертифікат. 120 годин. (4 кред. ECTS).
9. Стажування на кафедрі готельно-ресторанної та курортної справи Прикарпатського національного університету імені Василя стефаника 05.02.2024 - 22.03.20204 р. Довідка 03.01-20/17 від 03.04.2024 р.9180 год 6 ECTS)
10. Курси "Сервісна діяльність HoReCa" Львівський торговельно-економічний університет, з 01.08.2024 по 28.09.2024. Сертифікат №RS-L-A1-2024-041 23.10.2024 року, 60 годин (2 ECTS)
11. Полтавський університет економіки і торгівлі. Навчально-науковий інститут проєктів та підвищення кваліфікації з 11.11.2024 р по 29.11.2024 р Курси підвищення кваліфікації за спеціальністю 011 "Освітні, педагогічні науки" за навчальною програмою "Сучасні інтерактивні методи навчання" 90 год 3 кредити ЄКТС Сертифікат  ПК 01-597997\01882-2024 від 29.11.2024 р.
12. Балтійський науково-дослідний інститут проблем трансформації економічного : "Інноваційні освітні технології: європейський досвід та його впровадження в підготовку фахівців з економіки та управління"  з 20 травня по 30 червня 2024 року.  6 кредитів (180 год). Сертифікат С 20240674.

Перелік нагород та заохочень
1.    Почесна грамота Львівського торговельно-економічного університету (2021, 2024 рр.)

Бібліотечні ресурси

Електронна бібліотека Університету
 
Електронний бібліотечний каталог
 
Електронна база видавничого дому "Кондор"
 
Електрона база ТОВ "Центр учбової літератури" (ЦУЛ)
 
Онлайн бібліотека навчальної літератури CUL Online
 
Електронна база бібліотеки
 
Репозитарій захищених в Університеті дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора наук
 
Репозитарій захищених в Університеті дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата наук
 
Репозитарій захищених в Університеті дисертацій на здобуття освітньо-наукового ступеня доктора філософії (Ph.D)
 
Репозитарій монографій та наукових статей викладачів, аспірантів та студентів Університету
 
Репозитарій кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти першого та другого рівнів
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
 
Реферативна база даних SCOPUS
 
Інформаційна дослідницька платформа WEB OF SCIENCE
 
Повнотекстові бази даних від видавничої компанії EBSCO PUBLISHING
 
ScienceDirect – політематична база даних повних текстів статей видавництва ELSEVIER
 
DOAB (Directory of Open Access Books) – директорія книг відкритого доступу
 
DOAJ (Directory of Open Access Journals) – каталог рецензованих наукових та академічних журналів на 80 мовах світу з усіх галузей знань
 
Електронна бібліотека WILEY
 
EUROPEANA – європейська цифрова бібліотека
 
EThOS (Electronic Theses Online Service) – наукові праці відкритих архівів британських університетів
 
Нормативні акти України – база законодавчих та нормативних актів України
 
GÉANT — освітній проект мульти-гігабітної інтернет мережі
 
Книги видавництва Springer з науки та досліджень, які можна безкоштовно завантажити
 
Корисна інформація для здобувачів ступенів доктора філософії та доктора наук
 
Фахові періодичні видання КН
 

Обираєте ЛТЕУ?



ЛТЕУ

Реєстрація для складання ЄВІ, ЄФВВ та/або ЄВВ

Реєстрація на вступні випробування триватиме з 02 до 23 травня 2025 року.

ЛТЕУ

Рейтинг університету за показником участі у програмах Erasmus+

Посідає 26 місце в Україні


ЛТЕУ

Долучайся до телеграм-спільноти ЛТЕУ


Центральна спілка споживчих товариств України
Міністерство освіти і науки України
Освіта в Україні
Електронний кабінет вступника
Центр дистанційного навчання ЛТЕУ
Львівський регіональний Центр оцінювання якості освіти
Об'єднання видавців наукових публікацій
Сторінка ЛТЕУ на FaceBook
Рейтинг абітурієнтів на vstup.info
Програма ЄС по підтримці проектів у сфері освіти, підготовки, молоді і спорту
Програма ЄС по підтримці проектів у сфері освіти, підготовки, молоді і спорту
Канал ЛТЕУ на YouTube
Наукове товариство ім. Шевченка (Економічна комісія)
Особи з особливими освітніми потребами
Онлайн практика у Приватбанку
Освітній омбудсмен
Освітній омбудсмен