Ланиця Ірина Федорівна
кандидат технічних наук, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи
м. Львів, вул. Уласа Самчука 9, каб. 303
роб. тел.:+38 (032) 295-81-47
e-mail: vmzia@ukr.net
Науково-педагогічна біографія
Закінчила в 1996 році Львівську академію ветеринарної медицини ім. С.З.Гжицького за спеціальністю "Технологія м'яса і м'ясних виробів" та Львівську комерційну академію в 2009 році за спеціальністю "Фінанси".
Захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.15 – товарознавство харчових продуктів на тему: “Удосконалення товарознавчих властивостей посічених м'ясних напівфабрикатів з використанням продуктів переробки зерна амаранту". Захист відбувся 05.05.2021 року, диплом ДК 061129 від 29.06.2021 р.
На кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи з вересня 2022 року.
Керівник (гарант) робочої групи з розробки та реалізації освітньо-професійної програми “Ресторанний сервіс та основи харчових виробництв” здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 241“Готельно-ресторанна справа”.
Основні освітні компоненти, що викладаються
- Організація готельно-ресторанного господарства
- Організація кейтерингового обслуговування
- Організація роботи сомельє
- Організація роботи фромажера
Наукова діяльність
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0001-9270-1696
Researcher ID: http://www.researcherid.com/rid/F-8941-2019
1. Ланиця І.Ф. Розробка рецептури посічених напівфабрикатів з борошном амаранту та оцінювання їх товарознавчих властивосте Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Серія Технічні науки. №23. Львів. 2020. С.216-220.
2. Ланиця І. Ф. Дослідження високобілкової рослинної сировини - амаранту в контексті товарознавчих властивостей посічених напівфабрикатів. Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Серія Технічні науки. №24. Львів. 2020. С.75-79
3. Ланиця І. Ф. Осінська О. Б. Пріоритети розвитку індустрії гостинності в Україні: кейс готельно-ресторанного бізнесу. Український журнал прикладної економіки та техніки, 2022, Том 7. №3. С.244-249
4. Ланиця І. Ф. Гачак Ю. Р., Михайлицька О. Р., Наговська В. О., Гутий Б. В. Проектування технології козиного сиру з прянощами із застосуванням сепаратора-нормалізатора Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького . Серія: Харчові технології. 2023. Т26 №100. с. 51-59.
5. Ланиця І. Ф., Топорницька М. Я., Турчиняк М. К., Юрків О. К. Фінансовий менеджмент соціально відповідальних підприємств сфери послуг в конкурентних умовах інноваційного підприємництва. Український журнал прикладної економіки та техніки, 2023, Том 8. № 4. С.292-298.
6. Ланиця І. Ф., Басій Н Ф., Яхвак Д. М. Особливості застосування маркетингової стратегії сегментації підприємства на готельно-ресторанному ринку. індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі., 2023, №9, С. 5-11.
Методична діяльність
1. Ланиця І. Ф. Автоматизація виробничих процесів : навч. посібник / І. М. Ощипок, І. Ф. Ланиця. – Львів : видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2020. – 224 с.
2. Ланиця І. Ф. Організація роботи фромажера. Конспект лекцій. Львів: ЛТЕУ, 2023. - 147 с.
3. Ланиця І. Ф., Турчиняк М. К. Організація роботи фромажера. Методичні вказівки та завдання для лабораторних занять та самостійної роботи здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти. Львів: ЛТЕУ, 2023. - 43 с.
4. Ланиця І. Ф., Турчиняк М. К. Організація роботи фромажера. Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти. Львів: ЛТЕУ, 2023. - 35 с.
5. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Конспект лекцій Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 217 с
6. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 242 "Туризм" ОПП "Туризм". Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 60 с
7. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 242 "Туризм" ОПП "Медичний та оздоровчий туризм". Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. -60 с
8. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 242 "Туризм" ОПП "Організація управління туризмом та індустрією гостинності". Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 60 с.
9. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Методичні вказівки та завдання до практичних занять здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» ОПП «Туризм». Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 65 с.
10. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Методичні вказівки та завдання до практичних занять здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» ОПП «Медичний та оздоровчий туризм». Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 65 с.
11. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Методичні вказівки та завдання до практичних занять здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» ОПП «Організація управління туризмом та індустрією гостинності». Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 65 с.
12. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Методичні вказівки та завдання для самостійної роботи здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» ОПП «Туризм». Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 46 с.
13. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Методичні вказівки та завдання для самостійної роботи здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 242 «Медичний та оздоровчий туризм» ОПП «Туризм». Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 46 с.
14. Ланиця І. Ф. Організація готельно-ресторанного господарства (Частина2. Організація ресторанного господарства). Методичні вказівки та завдання для самостійної роботи здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» ОПП «Організація управління туризмом та індустрією гостинності». Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 46 с.
15. Мельник І. М., Барна М. Ю., Мізюк Б. М., Турчиняк М. К., Ланиця І. Ф., доц. Топоницька М. Я., Тучковська І. І., Миронов Ю. Б., Осінська О. Б., Жмур-Клименко Б. В. Методичні рекомендації з організації та проведення виробничої практики для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми “Готельно-ресторанна справа” зі спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа” галузі знань 24 “Сфера обслуговування” денної та заочної форм навчання. Львів: В-во ЛТЕУ. 2023. - 28 с.
16. Дистанційний курс з освітньої компоненти «Організація роботи фромажера». URL: virt.lac.lviv.ua/course/view.php
17. Дистанційний курс з освітньої компоненти «Організація готельно-ресторанної справи. Частина «Організація ресторанної справи». URL: virt.lac.lviv.ua/course/view.php
18. Дистанційний курс з освітньої компоненти «Організація кейтерингового обслуговування». URL: virt.lac.lviv.ua/course/view.php
19. Робоча програма з освітньої компоненти «Організація роботи фромажера»
20. Робоча програма з освітньої компоненти «Організація кейтерингового обслуговування».
21. Робоча програма з освітньої компоненти «Організація готельно-ресторанної справи».
Організаційна діяльність
Провідний фахівець відділу моніторингу якості освіти та акредитації - керівник виробничої практики
Підвищення кваліфікації
1. Міжнародна осіння школа Жана Моне "Регулювання використання харчових добавок: імплементація Європейських підходів" та Перша міжнародна науково-практична конференція "Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні"
2. Тренінг (30 академ. год) у рамках проєкту програми ЄС ЕРАЗМУС+ Жан Моне Модуль (#620521-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE). Сертифікат № 174
3. Навчання онлайн-курсу "Академія готельного господарства" в рамках проекту "Забезпечення розвитку сталого туризму в українських Карпатах", що реалізовується Установою "Агенція регіонального розвитку закарпатської області" 17 листопада - 15 грудня 2021 року. Сертифікат. (30 академ. годин.)
4. Навчання онлайн-курс "Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів" Платформа масових відкритих онлайн-курсів Prometheus. Квітень 2022 рік Сертифікат - 60 годин (2 кредити ЄКТС).
5. Тренінг-курс "Психологічні бар'єри розвитку логістичного інтернет-провайдингу як інструмент туристичного бізнесу" Асоціація готельних об;єднань та готелів України. 05.01.2023 р до 15 02.2023 р. Сертифікат.- 36 год (30 аудиторних, 6 - позааудиторних)
6. Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького, кафедра технологій молока і молочних продуктів 03.04 – 05.05. 2023 р. Довідка № 413-16/2 від 10.05.23 6 кредитів 180 год.
7. ІІІ Міжнародна науково-практична конференція "Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика" 23-24 листопада 2023 р., м. Львів. Сертифікат. 15 год. (0,5 кред. ECTS).
8. Треніг "Інноваційний підхід в особистій ефективності та постановці цілей". Shargorodskyy Solodyak&Partners. Consulting company. Львів, грудень 2023. Сертифікат 15 годин (0,5 кред. ECTS).
9. Курс з підвищення кваліфікації в Навчальному центрі готельної та ресторанної справи Optima Hotels& resorts 03.10.2023 - 28.12.2023 р. Сертифікат. 120 годин. (4 кред. ECTS).
Бібліотечні ресурси
Обираєте ЛТЕУ?
- Перегляньте перелік спеціальностей та освітньо-професійних програм
- Дізнайтесь про документи, які необхідні для вступу в університет
- Більш детальніша інформація для вступників
- Рейтингові списки вступників на сайті https://vstup.edbo.gov.ua/
ЛТЕУ
Рейтинг університету за оцінками роботодавців
Університет – 45 в Україні та 3 у Львові за результатами опитування роботодавців.
ЛТЕУ
Рейтинг університету за показником участі у програмах Erasmus+
Посідає 26 місце в Україні