Полотай Богдана Ярославівна
Старший викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи
79011, м. Львів, вул. Уласа Самчука 9, каб. 405
роб. тел.: +380 (032) 2958147
e-mail: bogdanapolotaj85@gmail.com
Науково-педагогічна біографія
У 2008 р. закінчила Львівську комерційну академію за спеціальністю «Економічна кібернетика» з присвоєнням кваліфікації магістра з економічної кібернетики та отримала диплом з відзнакою.
З 2008 року – молодший науковий співробітник філії кафедри ЮНЕСКО «Нові інформаційні технології в освіті для всіх».
У 2021-2023 р. навчалася на ОПП Готельно-ресторанна справа і здобула кваліфікацію магістра з готельно-ресторанної справи.
З 2015 року здобувач у Львівському торговельно-економічного університеті (тоді Львівська комерційна академія) , працюю над написанням дисертаційного дослідження.
Викладацьку діяльність розпочала на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи з 2017 року.
Є автором понад 35 наукових та навчально-методичних публікацій.
Основні освітні компоненти, що викладаються
1. Кухні народів світу
2. Культура в закладах готельно-ресторанного господарства
Наукова діяльність
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0003-1600-2724
Researcher ID: http://www.researcherid.com/rid/F-8676-2019
Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=nKreWtAAAAAJ
1. Полотай Б.Я. (2018) Особливості харчових барвників для кондитерських виробів. Львів : ЛТЕУ, 2018.-Вип.20.-114 с.
2. Полотай Б. Я. Турчиняк М. К. (2018) Інновації – запорука розвитку суб’єктів туристичної галузі України. Вітамінні напої на підприємствах туристичної . Львів : ЛТЕУ, 2018. – С. 361-372.
3. Гірняк Л. І., Полотай Б. Я. (2019) Сучасні тенденції виробництва безглютенових макаронних виробів Технічні науки. № 22. - С. 69-73.
4. Мельник І.М., Полотая Б.Я. (2019) Особливості формування якості готельних послуг в Україні. Причорноморські економічні студії. Випуск 45. С. 185-189.
5. Полотай Б.Я. (2020) Особливості та тренди азіатської кухні Львів : ЛТЕУ, 2020 Вип. 23. – С. 207-211. (Технічні науки)
6. Polotay B., Turchynyak M .(2020) Use of non-traditional types of raw materials for production of gluten-free pasta. Trends, Prospects and Challenges of Sustainable Tourism Development. Lviv : LUTE. 252 р. (Р. 209-224).
7. Полотай Б. Я., Жмур-Клименко Б.В. (2022) Ресторанний бізнес під час війни Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі, (7), 37-42.
8. Полотай Б. Я. (2023). Еко-тренди ресторанного бізнесу Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі, (8), 97-101.
9. Полотай Б.Я. Мельник І. М., Ткаченко В. І., Тучковська І. І. Стратегування безпекового кадрового потенціалу в системі управлінням витратами підприємств спортивної індустрії та агротуризму. Український журнал прикладної економіки та техніки. 2023. Том 8. № 4. С. 299 – 304.
Методична діяльність
1. Наскрізна програма практичної підготовки : методичні вказівки до завдань для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа” галузі знань 24 “Сфера обслуговування” денної та заочної форм навчання. – Львів : ЛТЕУ, 2018. – 47 с.
2. Кухні народів світу: опорний конспект лекцій для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форм навчання / Б.Я. Полотай - Львів : Вид-во ЛТЕУ, 2017. - 103с.
3. Кухні народів світу методичні вказівки до проведення лабораторних занять для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форм навчання / Б.Я. Полотай - Львів: Вид-во ЛТЕУ, 2017. - 29с.
4. Культура в закладах готельно-ресторанного господарства методичні вказівки та завдання до практичних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа” за освітньо-професійною програмою “Готельно-ресторанна справа” / Б.Я. Полотай - Львів: Вид-во ЛТЕУ, 2018. - 25с.
5. Кухні народів світу: Дистанційний курс [Електронний ресурс]. – Режим доступу : virt.lac.lviv.ua/course/view.php
6. Культура в закладах готельно-ресторанного господарства: Дистанційний курс [Електронний ресурс]. – Режим доступу : virt.lac.lviv.ua/course/view.php
Організаційна діяльність
1. Молодший науковий співробітник філії кафедри ЮНЕСКО «Нові інформаційні технології в освіті для всіх» (2008 р.)
2. Член Асоціації готельних об'єднань та готелів міст України (2023)
3. Лектор кулінарних курсів «Шлях до майстерності» (2023, 2024)
4. Куратор групи 20-1411-001 та 23-1411-002
Підвищення кваліфікації
1. Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника, кафедра готельно-ресторанної і курортної справи терміном 6 місяців (17.10.2017 р. – 17.04.2018 р.). Довідка №01-15/03-661 від 02.05.2018 р. Тема:«Вивчення методики викладання дисциплін при підготовці фахівців спеціальності «Готельно-ресторанна справа»
2. Асоціація готельних об’єднань та готелів міст України з 05.01.2023 по 15.02.2023 Тренінг-курс «Психологічні бар’єри розвитку логістичного інтернет-провайдингу як інструмент бізнесу»
3. Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника, кафедра готельно-ресторанної і курортної справи терміном 2 місяці (05.02.2024 р. – 22.03.2024 р.).
Перелік нагород та заохочень
1. Грамота Львівської обласної ради (2023 р.)
Бібліотечні ресурси
Обираєте ЛТЕУ?
- Перегляньте перелік спеціальностей та освітньо-професійних програм
- Дізнайтесь про документи, які необхідні для вступу в університет
- Більш детальніша інформація для вступників
- Рейтингові списки вступників на сайті https://vstup.edbo.gov.ua/
ЛТЕУ
Рейтинг університету за оцінками роботодавців
Університет – 45 в Україні та 3 у Львові за результатами опитування роботодавців.
ЛТЕУ
Рейтинг університету за показником участі у програмах Erasmus+
Посідає 26 місце в Україні