Полотай Богдана Ярославівна

Старший викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

79011, м. Львів, вул. Уласа Самчука 9, каб. 405
роб. тел.:   +380 (032) 2958147
e-mail: bogdanapolotaj85@gmail.com

Науково-педагогічна біографія
У 2008 р. закінчила Львівську комерційну академію за спеціальністю «Економічна кібернетика» з присвоєнням кваліфікації магістра з економічної кібернетики та отримала диплом з відзнакою.
З 2008 року – молодший науковий співробітник філії кафедри ЮНЕСКО «Нові інформаційні технології в освіті для всіх».
У 2021-2023 р. навчалася на ОПП Готельно-ресторанна справа і здобула кваліфікацію магістра з готельно-ресторанної справи.
З 2015 року здобувач у Львівському торговельно-економічного університеті (тоді Львівська комерційна академія) , працюю над написанням дисертаційного дослідження.
Викладацьку діяльність розпочала на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи з 2017 року.

Є автором понад 35 наукових та навчально-методичних публікацій.

Основні освітні компоненти, що викладаються
1. Кухні народів світу
2. Культура в закладах готельно-ресторанного господарства

Наукова діяльність
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0003-1600-2724
Researcher ID: www.researcherid.com/rid/F-8676-2019
Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=nKreWtAAAAAJ

1. Полотай Б.Я. (2018) Особливості харчових барвників для кондитерських виробів. Львів : ЛТЕУ, 2018.-Вип.20.-114 с.
2. Полотай Б. Я. Турчиняк М. К. (2018) Інновації – запорука розвитку суб’єктів туристичної галузі України. Вітамінні напої на підприємствах туристичної . Львів : ЛТЕУ, 2018. – С. 361-372.
3. Гірняк Л. І.,  Полотай Б. Я. (2019) Сучасні тенденції виробництва безглютенових макаронних виробів  Технічні науки. № 22. - С. 69-73.
4. Мельник І.М., Полотая Б.Я. (2019) Особливості формування якості готельних послуг в Україні. Причорноморські економічні студії. Випуск 45. С. 185-189.
5. Полотай Б.Я. (2020) Особливості та тренди азіатської кухні Львів : ЛТЕУ, 2020 Вип. 23. – С. 207-211. (Технічні науки)
6. Polotay B., Turchynyak M .(2020) Use of non-traditional types of raw materials for production of gluten-free pasta. Trends, Prospects and Challenges of Sustainable Tourism Development. Lviv : LUTE. 252 р. (Р. 209-224).
7. Полотай Б. Я., Жмур-Клименко Б.В. (2022) Ресторанний бізнес під час війни Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі, (7), 37-42.
8. Полотай Б. Я. (2023). Еко-тренди ресторанного бізнесу Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі, (8), 97-101.
9. Полотай Б.Я. Мельник І. М., Ткаченко В. І., Тучковська І. І. Стратегування  безпекового кадрового потенціалу в системі управлінням витратами підприємств спортивної індустрії та агротуризму. Український журнал прикладної економіки та техніки. 2023. Том 8. № 4. С. 299 – 304.
10. Полотай Б.Я. // Сучасні тенденції забезпечення здоровим харчуванням туристів монографія / Туристична галузь України під час війни: виклики, загрози, шляхи виходу з кризи : [за заг. редакцією д. е. н., проф. М. Ю. Барна]. – Львів : ЛТЕУ, 2024. – 280 с.  (С.260-279)
11. Полотай Б.Я., Турчиняк М.К., Даньчишин А.А (2024). Українське виноробство в умовах війни. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі. – 2024. – Вип. 11.-С35-42.

Методична діяльність
1. Кухні народів світу: конспект лекцій / [уклад. Полотай Б. Я.]. – Львів : видавництво Львівського торговельно-економічного університету. 2024. – 118 с.
2. Кухні народів світу. Методичні вказівки та завдання до лабораторних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа”,  ОПП “Готельно-ресторанна справа” – Львів : ЛТЕУ, 2024 -32 с.
3. Кухні народів світу. Методичні вказівки та тестові завдання для поточного і рубіжного контролю знань здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа” ОПП “Готельно-ресторанна справа” – Львів : ЛТЕУ, 2024 -45 с.
4. Кухні народів світу. Методичні вказівки та завдання до самостійної роботи здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа” ОПП “Готельно-ресторанна справа”– Львів : ЛТЕУ, 2024 -28 с.
5. Кухні народів світу (вибіркова освітня компонента). Методичні вказівки та завдання до лабораторних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа”,  ОПП “Готельно-ресторанна справа” – Львів : ЛТЕУ, 2024 -32 с.
6. Кухні народів світу(вибіркова освітня компонента). Методичні вказівки та тестові завдання для поточного і рубіжного контролю знань здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа” ОПП “Готельно-ресторанна справа” – Львів : ЛТЕУ, 2024 -45 с.
7. Кухні народів світу (вибіркова освітня компонента). Методичні вказівки та завдання до самостійної роботи здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа” ОПП “Готельно-ресторанна справа”– Львів : ЛТЕУ, 2024 -28 с.
8. Ланиця І. Ф., Душар М. І., Полотай Б. Я. Галицька кухня. Конспект лекцій.  Львів: ЛТЕУ, 2024. - 148 с.
9. Ланиця І. Ф., Душар М. І., Полотай Б. Я. Галицька кухня. Методичні вказівки та завдання для лабораторних занять та самостійної роботи здобувачів першого (бакалаврського) рівня спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ОПП «Готельно-ресторанна справа». Львів: ЛТЕУ, 2024. - 44 с
10. Ланиця І. Ф., Душар М. І., Полотай Б. Я. Галицька кухня. Методичні вказівки та тестові завдання для поточного та підсумкового контролю знань і вмінь здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Львів: ЛТЕУ, 2024. - 28 с.
11. Турчиняк М.К., Полотай Б.Я. (2025) Кухні народів світу: навчальний посібник. Практикум Львів: вид-во ЛТЕУ. 323 с.
11. Дистанційний курс з освітньої компоненти «Кухні народів світу». Режим доступу: https://virt.lac.lviv.ua/course/view.php?id=1236.
12. Дистанційний курс з освітньої компоненти «Культура в закладах готельно-ресторанного господарства» Режим доступу: https://virt.lac.lviv.ua/course/view.php?id=2388.
13. Робоча програма з освітньої компоненти «Кухні народів світу».
14. Робоча програма з освітньої компоненти «Культура в закладах готельно-ресторанного господарства».

Організаційна діяльність
1. Член Асоціації готельних об'єднань та готелів міст України (2023)
2. Лектор кулінарних курсів «The cooking of life» (2023, 2024)
3. Проєкт “RapidSkills – викладач інтенсивних навчальних курсів від Академії NTO.UA” за підтримки Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України”

Підвищення кваліфікації
1. Тренінг-курс "Психологічні бар'єри розвитку логістичного інтернет-провайдингу як інструмент туристичного бізнесу" Асоціація готельних об;єднань та готелів України. 05.01.2023 р до 15 02.2023 р. Сертифікат.-  36 год (30 аудиторних, 6 - позааудиторних).
2. ІІІ Міжнародна науково-практична конференція "Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика" 23-24 листопада 2023 р., м. Львів. Сертифікат. 15 год. (0,5 кред. ECTS).
3. Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, кафедра готельно-ресторанної та курортної справи, з 05.02.2024 по 22.03.2024 р. Тема: "Ознайомлення з досвідом викладання і методичним забезпеченням освітнього процесу". Довідка 03.01-20/18 від 03.04.2024 р. 180 год (6 кредитів ECTS).
4. Курси підвищення кваліфікації за спеціальністю 011 "Освітні, педагогічні науки" за навчальною програмою "Сучасні інтерактивні методи навчання" 90 год 3 кредити ЄКТС Сертифікат  ПК 01-597997\01892-2024 від 29.11.2024 р.
5. Курси " Курси "Клінінгові процеси в готелях " Львівський торговельно-економічний університет, з 04.09.2024 по 24.09.2024. Сертифікат №RS-L-A2-2024-015 від 25.09.2024 року  60 годин (2 ECTS)

Перелік нагород та заохочень
1.    Грамота Львівської обласної ради (2023 р.)

Бібліотечні ресурси

Електронна бібліотека Університету
 
Електронний бібліотечний каталог
 
Електронна база видавничого дому "Кондор"
 
Електрона база ТОВ "Центр учбової літератури" (ЦУЛ)
 
Онлайн бібліотека навчальної літератури CUL Online
 
Електронна база бібліотеки
 
Репозитарій захищених в Університеті дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора наук
 
Репозитарій захищених в Університеті дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата наук
 
Репозитарій захищених в Університеті дисертацій на здобуття освітньо-наукового ступеня доктора філософії (Ph.D)
 
Репозитарій монографій та наукових статей викладачів, аспірантів та студентів Університету
 
Репозитарій кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти першого та другого рівнів
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
 
Реферативна база даних SCOPUS
 
Інформаційна дослідницька платформа WEB OF SCIENCE
 
Повнотекстові бази даних від видавничої компанії EBSCO PUBLISHING
 
ScienceDirect – політематична база даних повних текстів статей видавництва ELSEVIER
 
DOAB (Directory of Open Access Books) – директорія книг відкритого доступу
 
DOAJ (Directory of Open Access Journals) – каталог рецензованих наукових та академічних журналів на 80 мовах світу з усіх галузей знань
 
Електронна бібліотека WILEY
 
EUROPEANA – європейська цифрова бібліотека
 
EThOS (Electronic Theses Online Service) – наукові праці відкритих архівів британських університетів
 
Нормативні акти України – база законодавчих та нормативних актів України
 
GÉANT — освітній проект мульти-гігабітної інтернет мережі
 
Книги видавництва Springer з науки та досліджень, які можна безкоштовно завантажити
 
Корисна інформація для здобувачів ступенів доктора філософії та доктора наук
 
Фахові періодичні видання КН
 

Обираєте ЛТЕУ?



ЛТЕУ

Рейтинг університету за оцінками роботодавців

Університет – 45 в Україні та 3 у Львові за результатами опитування роботодавців.

ЛТЕУ

Рейтинг університету за показником участі у програмах Erasmus+

Посідає 26 місце в Україні


ЛТЕУ

Долучайся до телеграм-спільноти ЛТЕУ


Центральна спілка споживчих товариств України
Міністерство освіти і науки України
Освіта в Україні
Електронний кабінет вступника
Центр дистанційного навчання ЛТЕУ
Львівський регіональний Центр оцінювання якості освіти
Об'єднання видавців наукових публікацій
Сторінка ЛТЕУ на FaceBook
Рейтинг абітурієнтів на vstup.info
Програма ЄС по підтримці проектів у сфері освіти, підготовки, молоді і спорту
Програма ЄС по підтримці проектів у сфері освіти, підготовки, молоді і спорту
Канал ЛТЕУ на YouTube
Наукове товариство ім. Шевченка (Економічна комісія)
Особи з особливими освітніми потребами
Онлайн практика у Приватбанку
Освітній омбудсмен
Освітній омбудсмен